Danes spet nekaj zelooo na hitro, ker se mudi...
AJDA Z ZELENJAVO 4 osebe
2 skodelici ajde
1 manjši por
2 korenja
1/2 zelene paprike
1/2 rumene paprike
1/2 bučke
3 stroki česna
2 lovorjeva lista
majaron
bazilika
muškatni orešček
olje sol
voda
Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na koščke. Na naoljeni ponvi popražimo narezen por, stroke česna in korenje. Ko por malo zarumeni, dodamo ajdo, popražimo na suho, zailjemo z vodo, dodamo baziliko, majaron, muškatni orešček, sol in lovorjeve liste in kuhamo, dokler se ajda malce ne zmehča. Potem dodamo papriko in bučko, kuhljamo, da se ajda do konca ne zmehča in postrežemo.
Ajdovo rižoto lahko postrežemo z mesom, zrezki v omaki, lahko pa s kako klobaso ali pečeno hrenovko. Zelo lepo pa gre z žlico kisle smetane in skledo solate. Lahko jo posujemo s parmezanom. Ali pa zdraven postrežemo pečen sir. Iz nje lahko nadaljnje delamo narastke... Ni vredno omejevati domišljije, ne? Hi, hi...
Paprika...
Zelenjavo narežemo...
Por in korenje...
Narezana paprika...
Ajda...
Na olju popražimo por in korenje...
Takole...
Dodamo ajdo...
Malo na suho prepražimo...
Zalijemo z vodo, dodamo začimbe, lovorjeve liste...
Kuhljamo, da se ajda malo zmehča...
Potem dodamo narezano papriko in bučko...
Premešamo in kuhamo, dokler ne povre vsa voda in je ajda mehka...
Postrežemo...
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar