Tole je zelo zelo dobro. Primerno za tiste, ki ločujejo, ni sicer nizkokalorično, : )
NADEVANI MELANCANI (4 osebe)
2 velika melancana
500 g mletega mesa
250 g feta sira
1 manjša čebula
3 stroki česna
timijan
bazilika
sol
olje
Pečico prižegemo na 200*c. Melancana operemo in osušimo. Prerežemo napol in izdolbemo sredico. Izdolbeno meso narežemo na kocke in popražimo na olju, dodamo naseklja čebulo in česen, timijan, baziliko in sol in pražimo še malo. Dodamo mleto meso in pražimo, dokler ne povre voda in začne rjaveti. Mešamo vmes. Rahlo ohladimo.
Izdolbene melancane premažemo z oljem, (najlažje gre kar s prsti) in jih damo za 15 min v ogreto pečico, da se omehčajo. Feta sir narežemo na koščke in ga primešamo mesni masi. Nadevamo v izdolbene melancane in pečemo še kake pol ure na isti temperaturi. Postrežemo s prilogo ali solato.
Melancani...
Prerežemo na polovico...
Izdolbemo sredico... (kar z nožem, gre v redu)...
Izdolbena sredica...
Narežemo jo na kocke...
Nasekljamo česen in čebulo...
Kockice melancanov popražimo na olju...
Česen in čebula...
Dodamo čebulo in česen...
Timijan in baziliko, pa sol...
Pražimo...
Mleto meso...
Popražimo skupaj, dokler ne povre voda in začne rjaveti...
Feta sir...
Popraženemu mesu dodamo feta sir...
Premešamo...
Polovice melancanov naoljimo in damo za 15 min v pečico...
Potem jih nadevamo...
Pečeni zgledajo takole...
Pa še na krožniku...
Ni komentarjev:
Objavite komentar