torek, 26. april 2011

Nadevani melancani

Tole je zelo zelo dobro. Primerno za tiste, ki ločujejo, ni sicer nizkokalorično, :  )

 

NADEVANI MELANCANI (4 osebe)

 

 

2 velika melancana

500 g mletega mesa

250 g feta sira

1 manjša čebula

3 stroki česna

timijan

bazilika

sol

olje

 

Pečico prižegemo na 200*c. Melancana operemo in osušimo. Prerežemo napol in izdolbemo sredico. Izdolbeno meso narežemo na kocke in popražimo na olju, dodamo naseklja čebulo in česen, timijan, baziliko in sol in pražimo še malo. Dodamo mleto meso in pražimo, dokler ne povre voda in začne rjaveti. Mešamo vmes. Rahlo ohladimo.

Izdolbene melancane premažemo z oljem, (najlažje gre kar s prsti) in jih damo za 15 min v ogreto pečico, da se omehčajo. Feta sir narežemo na koščke in ga primešamo mesni masi. Nadevamo v izdolbene melancane in pečemo še kake pol ure na isti temperaturi. Postrežemo s prilogo ali solato.

 

Melancani...

Dsc_00192

Prerežemo na polovico...

Dsc_00232

Izdolbemo sredico... (kar z nožem, gre v redu)...

Dsc_00255

Izdolbena sredica...

Dsc_00264

Narežemo jo na kocke...

Dsc_00275

Nasekljamo česen in čebulo...

Dsc_00284

Kockice melancanov popražimo na olju...

Dsc_00293

Česen in čebula...

Dsc_00304

Dodamo čebulo in česen...

Dsc_00312

Timijan in baziliko, pa sol...

Dsc_00323

Pražimo...

Dsc_00332

Mleto meso...

Dsc_00343

Popražimo skupaj, dokler ne povre voda in začne rjaveti...

Dsc_00383

Feta sir...

Dsc_00395

Popraženemu mesu dodamo feta sir...

Dsc_00404

Premešamo...

Dsc_00424

Polovice melancanov naoljimo in damo za 15 min v pečico...

Dsc_00434

Potem jih nadevamo...

Dsc_00444

Pečeni zgledajo takole...

Dsc_00483

Pa še na krožniku...

Dsc_00514



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar