četrtek, 14. april 2011

Suši

 

KAKO NAREDIT SUŠI ?

Jah, kako, pač narediš... Pripomočki so z Dunaja, pa od vsepovsod. Pač rada zavijem h Kitajcem... 

 

1 skodelica riža za suši, (Hofer ima kdaj v ponudbi)

1 korenje, narezano na julienne

1/4 bučke, narezane na julienne

oluščene pistacije

1 žlička kisa

1/2 žličke soli

1/2 žličke sladkorja

1 list (po moje bi bila lahko 2) Sushi Nori alg za zavijanje

 

Riž najprej operemo, dokler se voda ne zbistri. Jaz sem ga ene 20x sprala pod vodo, potem sem se odločila, da je dovolj. Pustimo ga 10 min namočenega v vodi, potem ga damo kuhat. Jaz sem dala toliko vode, da je bil za prst čez pokrit. Vre naj samo nekaj minut, 2 - 3, potem ga pustimo 10 min, da se sam zmehča. Vmes pripravimo polivko, 1 žlička kisa, 1/2 žličke soli, 1/2 žličke sladkorja, zmešamo skupaj, zlijemo na riž in premšamo. 

Na podlago za zvijanje sušija razprostremo list Nori alg. Nanj naložimo riž, na njega na sredino korenje, bučko in pistacije. Zavijemo. Suši postrežemo z različnimi omakami.

 

Riž za suši...

Dsc_01413

Nori algini listi...

Dsc_01493

Podlaga za zvijanje sušija...

Dsc_01501

Navodila, v angleščini...

Dsc_01756

Navodila, v angleščini...

Dsc_01763

Riž spiramo, dokler ni voda čista...

Dsc_01543

Takole, potem ga pustimo 10 min namakat, potem ga 2-3 min vremo v vroči vodi in spet pustimo 10 min počivat. Nanj zlijemo polivko iz soli, sladkorja in kisa.

Dsc_01552

Korenje narežemo na julienne...

Dsc_01581

Takole...

Dsc_01613

Bučka...

Dsc_01593

Narežemo na julienne...

Dsc_01631

Takole...

Dsc_01654

Pistacije oluščimo...

Dsc_01831

Takole je riž vrel, z malo vode, potem sem ga pustila počivat...

Dsc_01662

Nastal je takle...

Dsc_01771

Polivka iz kisa, sladkoraj in soli...

Dsc_01722

Nori alge razprostremo na podlagi za zvijanje...

Dsc_01741

Čez damo riž...

Dsc_01804

Takole...

Dsc_01812

Potem nadev, zelenjavo, lahko je riba, avokado...

Dsc_01843

Takole...

Dsc_01851

Pa še pistacije...

Dsc_01862

Zavijemo...

Dsc_01872

Ups, pa je mal počilo, ker je bil preveč nabasan...

Dsc_01901

Takole zgleda...

Dsc_01912

:  )

Dsc_01951

:  )

Dsc_01963

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar