KAKO NAREDIT SUŠI ?
Jah, kako, pač narediš... Pripomočki so z Dunaja, pa od vsepovsod. Pač rada zavijem h Kitajcem...
1 skodelica riža za suši, (Hofer ima kdaj v ponudbi)
1 korenje, narezano na julienne
1/4 bučke, narezane na julienne
oluščene pistacije
1 žlička kisa
1/2 žličke soli
1/2 žličke sladkorja
1 list (po moje bi bila lahko 2) Sushi Nori alg za zavijanje
Riž najprej operemo, dokler se voda ne zbistri. Jaz sem ga ene 20x sprala pod vodo, potem sem se odločila, da je dovolj. Pustimo ga 10 min namočenega v vodi, potem ga damo kuhat. Jaz sem dala toliko vode, da je bil za prst čez pokrit. Vre naj samo nekaj minut, 2 - 3, potem ga pustimo 10 min, da se sam zmehča. Vmes pripravimo polivko, 1 žlička kisa, 1/2 žličke soli, 1/2 žličke sladkorja, zmešamo skupaj, zlijemo na riž in premšamo.
Na podlago za zvijanje sušija razprostremo list Nori alg. Nanj naložimo riž, na njega na sredino korenje, bučko in pistacije. Zavijemo. Suši postrežemo z različnimi omakami.
Riž za suši...
Nori algini listi...
Podlaga za zvijanje sušija...
Navodila, v angleščini...
Navodila, v angleščini...
Riž spiramo, dokler ni voda čista...
Takole, potem ga pustimo 10 min namakat, potem ga 2-3 min vremo v vroči vodi in spet pustimo 10 min počivat. Nanj zlijemo polivko iz soli, sladkorja in kisa.
Korenje narežemo na julienne...
Takole...
Bučka...
Narežemo na julienne...
Takole...
Pistacije oluščimo...
Takole je riž vrel, z malo vode, potem sem ga pustila počivat...
Nastal je takle...
Polivka iz kisa, sladkoraj in soli...
Nori alge razprostremo na podlagi za zvijanje...
Čez damo riž...
Takole...
Potem nadev, zelenjavo, lahko je riba, avokado...
Takole...
Pa še pistacije...
Zavijemo...
Ups, pa je mal počilo, ker je bil preveč nabasan...
Takole zgleda...
: )
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar