Hitro narejeno, otroci imajo radi, haniji ponavadi tudi. Doma narejena. Ni boljša, kot v piceriji, ampak drugačna. In vemo, iz česa naredimo testo, lahko tudi iz polnozrnate moke, jasno... Količine so okvirne, gre zgolj za idejo...
KAKO DOMA NAREDIT PICO... (za dva pladnja)
TESTO:
polnozrnata moka ene 300 g
100 g bele moke
zavitek svežega kavasa
žličko sladkorja
sol
olivno olje
mlačna voda
Kvas, žličko sladkorja, mlačno vodo pustimo malce stati, da vzhaja. Potem zmes zmešamo z mlačno vodo, moko, soljo in olivnim oljem v gladko testo. Pustimo vzhajati (pokrito!!!) in znova pregnetemo. Potem testo s prsti pritiskamo na pekač, da ga enakomerno razporedimo nanj.
NADEV: za pico je poglavitno, da uporabimo pelate ali paradižnikovo mezgo, pa sir, (lahko je tudi brez enega ali drugega), ostalo dajemo po navdihu... Damo lahko zelenjavo, svežo, pečeno, kuhano, ribe, morske sadeže...
500 ml paradižnikove mezge, ki ji dodamo sol in origano
400 - 500 g naribanega sira
2 kroglici mozarella sira
slanina
suha salama
Ko je testo razporejeno po pladnjih, prvo namažemo nanj paradižnikovo mezgo. Enakomerno jo posujemo z ribanim sirom, nato z mozarello, slanino in suho salamo. Pečemo na 200*c.
Kvas pa sladkor...
Zalijemo z mlačno vodo...
Pustimo vzhajat...
Če nimam domače je pa tale super, (pa še pikasto embalažo ima, kaj boljšega...)
Moka...
Damo olivno olje, malo, pa sol...
Pa kvas, pa vodo...
Premesimo..., pustimo vzhajat, potem še enkrat premesimo in damo na pladenj...
Nariban sir...
Mozarella...
Paradižnikova mezga s soljo in origanom...
Slanina, pa neka suha mesnina, (packi, vem)...
Takole zgleda testo, ko je tik preden ga damo na pladenj...
Takole ga razprostremo...
Gor damo paradižnikovo mezgo...
Pa sir...
Pa mozarello...
Pa salame in podobno...
Pečena zgleda takole...
: ) Pa brezmesni del...
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar