ponedeljek, 18. april 2011

Kako doma naredit pico...

Hitro narejeno, otroci imajo radi, haniji ponavadi tudi. Doma narejena. Ni boljša, kot v piceriji, ampak drugačna. In vemo, iz česa naredimo testo, lahko tudi iz polnozrnate moke, jasno... Količine so okvirne, gre zgolj za idejo...

 

KAKO DOMA NAREDIT PICO... (za dva pladnja)

TESTO:

polnozrnata moka ene 300 g

100 g bele moke

zavitek svežega kavasa

žličko sladkorja

sol

olivno olje

mlačna voda

 

Kvas, žličko sladkorja, mlačno vodo pustimo malce stati, da vzhaja. Potem zmes zmešamo z mlačno vodo, moko, soljo in olivnim oljem v gladko testo. Pustimo vzhajati (pokrito!!!) in znova pregnetemo. Potem testo s prsti pritiskamo na pekač, da ga enakomerno razporedimo nanj. 

 

NADEV: za pico je poglavitno, da uporabimo pelate ali paradižnikovo mezgo, pa sir, (lahko je tudi brez enega ali drugega), ostalo dajemo po navdihu... Damo lahko zelenjavo, svežo, pečeno, kuhano, ribe, morske sadeže...

500 ml paradižnikove mezge, ki ji dodamo sol in origano

400 - 500 g naribanega sira

2 kroglici mozarella sira

slanina

suha salama

 

Ko je testo razporejeno po pladnjih, prvo namažemo nanj paradižnikovo mezgo. Enakomerno jo posujemo z ribanim sirom, nato z mozarello, slanino in suho salamo. Pečemo na 200*c.

Kvas pa sladkor...

Dsc_0030

Zalijemo z mlačno vodo...

Dsc_0034

Pustimo vzhajat...

Dsc_0044

Če nimam domače je pa tale super, (pa še pikasto embalažo ima, kaj boljšega...)

Dsc_0037

Moka...

Dsc_0039

Damo olivno olje, malo, pa sol...

Dsc_0045

Pa kvas, pa vodo...

Dsc_0047

Premesimo..., pustimo vzhajat, potem še enkrat premesimo in damo na pladenj...

Dsc_0050

Nariban sir...

Dsc_0033

Mozarella...

Dsc_0035

Paradižnikova mezga s soljo in origanom...

Dsc_0036

Slanina, pa neka suha mesnina, (packi, vem)...

Dsc_0054

Takole zgleda testo, ko je tik preden ga damo na pladenj...

Dsc_0056

Takole ga razprostremo...

Dsc_0057

Gor damo paradižnikovo mezgo...

Dsc_0058

Pa sir...

Dsc_0059

Pa mozarello...

Dsc_0060

Pa salame in podobno...

Dsc_0064

Pečena zgleda takole...

Dsc_0065

:  ) Pa brezmesni del...

Dsc_0067

:  )

Dsc_0070

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar