sreda, 20. april 2011

Mlad pečen krompir s šparglji

Čisto na hitro, pa zdajle ko se res dobijo lepi, sveži gojeni šparglji...

 

MLAD PEČEN KROMPIR S ŠPARGLJI (4 osebe)

 

krompir, kako kilco, kilco in pol

pol zavitka gojenih špargljev, cca 250 g

olje

sol

 

Šparglje očistimo, operemo in narežemo na koščke. Narežemo jih do dela, kjer so oleseneli, spodnji del lahko oplupimo in sredico narežemo, da jo porabimo. Če je preveč vlaknasto, ta del zavržemo. Mlad krompir opremo, očistimo in osušimo. Narežemo ma koščke, damo v naoljen pekač, solimo in premešamo. Pečemo na 200*c kakih 40 min. Preden je krompir pečen, ga vzamemo ven, stresemo nanj narezane šparglje in premešamo. Pečemo do konca. Postrežemo kot samostojno jed s solato, s kislo smetano, sirom, kajmakom, ali kot prilogo zelejnavi ali mesu.

 

Šparglji...

Dsc_00023

Mlad krompir...

Dsc_04372

Šparglje narežemo...

Dsc_04352

Krompir narežemo in damo pečt...

Dsc_04381

Ko je skoraj pečen, ga vzamemo ven...

Dsc_04391

Dodamo šparglje...

Dsc_04401

Premešamo in pečemo do konca...

Dsc_04421

 

Dsc_04682

 

Dsc_04601

 

Dsc_04621

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar