BUHTLJI Z MAKOVO - ČEŠPLJEVIM NADEVOM
TESTO, izhajala sem iz tega: Andrej Goljat: Potice, Založba Kmečki Glas
50 dag bele moke
3 dag kvasa (to je malo manj, kot cel zavitek)
6 dag margarine ali surovega masla (jaz dam vedno maslo)
6 dag sladkorja (sem dala vanilijevega)
1 jajce
2,5 dl mlačnega mleka
rum
NADEV, makov:
10 žlic mletega maka
6 žlic mletega sladkorja
nekaj žlic vrele sladke smetane
cimet
Dobra, (domača) češpljeva marmelada
Iz sestavin zamesimo testo in pustimo da vzhaja. (Nisem nič komplicirala, stresla sem vse skupaj in premesila). Ko se količina dvakrat podvoji, premesimo in pomokamo. Z roko zajemamo kupčke testa, povaljamo v kroglico, sploščimo in nadevamo z nadevom. Robove dobro stisnemo, povaljamo v kroglico, spodnji del pomočimo v maslo in postavimo v pekač drugo zdraven druge.
Mak in sladkora v prahu...
Pa cimet...
Zmešamo v gosto maso...
Testo...
Takole naredimo kar z roko, pa nadevamo, mak in marmelado...
Zavijemo, povaljamo v kroglico...
Takole dajemo v pekač...
Vzhajamo...
Pečeno...
Ni komentarjev:
Objavite komentar