torek, 20. september 2011

Riž s porom in grahom

RIŽ S POROM IN GRAHOM

Tole je čisto odvisno, a boste jedli za glavno jed s kako solato, posuto s sirom, parmezanom recimo, ali bo priloga. Torej, prilagodite mere potrebam.

 

Dsc_00453

 

kuhan riž - izmerite, koliko na osebo, ga je potrebno skuhat

kuhan grah

1/2 pora

olje

sol

 

Riž skuhamo v osoljeni vodi in odcedimo. Grah skuhamo v osoljeni vodi, odcedimo. Por očistimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo nekaj žlic olja in na hitro popražimo por, da uvene. Dodamo grah, nato riž. Malce pražimo, da por rahlo porjavi in odstavimo. Postrežemo kot prilogo k mesu, sirnim jedem ali ribam. Lahko pa kot samostojno jed s posurim sirom in solato. 

 

Dsc_00249

 

Dsc_00258

 

Dsc_00281

 

Dsc_00364

 

Dsc_00385

 

Dsc_00393

 

Dsc_00407

 

Dsc_00419

 

Dsc_00439

 

Dsc_00448

 

Dsc_00457

 

Dsc_00476

 

 

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar