četrtek, 15. september 2011

Pečen brancin s porom

PEČEN BRANCIN S POROM 2 osebi

 

Dsc_00131

 

2 - 3 očiščeni brancini, odvisno od velikosti

1/2 pora

olje

sol

 

Ribe nasolimo, tisti, ki tega ne marate, ni poterebno. Sama morske ribe vedno solim, zunaj in znotraj, ker mi je okus boljši. Ponev naoljimo, ko se res dobro segreje, dam ribe, posujemo z narezanim porom in pečemo do hrustljave skorjice na eni in na drugi strani. Ribe se ponavadi pečejo na razgretem ognju, če por preveč rjavi, ga nekaj damo ribam v trebuh, drugega pa na stran, saj bo pustil dovolj okusa. Sama imam rada dobro zapečene, hrustljave ribe. Ponudimo s solato ali prilogo. 

 

Dsc_00046

 

Dsc_00115

 

Dsc_00104

 

Dsc_00163

 

 

 

Dsc_00184

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar