sobota, 17. september 2011

Lignji z rdečim fižolom in koruzo v solati

LIGNJI Z RDEČIM FIŽOLOM IN KORUZO V SOLATI


Dsc_00049

 

500 g očiščenih lignjev

1/2 konzerve koruze

1/2 konzerve rdčega fižola

sol

kis

olivno olje

*čili

 

Lignje popečemo na olju v vroči ponvi, cmarimo jih toliko časa, da povre voda. Ohladimo in jih narežemo na kolobarje. Dodamo koruzo, fižol, olje sol in kis in premešamo. Če ima kdo rad pekoče, naj doda še grobo mlet čili. Dobro ohladimo, lahko čez noč, da se okusi povežejo. Postrežemo lahko kot samostojno jed s kruhom, kot predjed ali celo dodamo krompirjevo, riževo ali polentino prilogo. 

Premešamo vse skupaj in damo hladit v hladilnik...

Dsc_0129

Takole zgleda postrežena...

Dsc_00035

 

Dsc_00047

 

Dsc_00066

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar