sreda, 28. september 2011

Pasulj z zelenjavo

PASULJ Z ZELENJAVO 4 osebe

 

Ker so temperature padle, jaz pa rabim zdajle nekaj, za dva dni, ker nisem najbolj pri močeh za kuhanje... 

 

Dsc_00072

300 - 400 g belega fižola, tetovca

1 velika čebula

3 stroki česna

3 lovorjevi listi

1 rumena paprika

3 korenji

poper

*čili

majaron

bazilika

sol

nekaj žlic paradižnikove mezge

 

Fižol čez noč namočimo v vodi, zjutraj vodo odlijemo, ga dobro splaknemo in zalijemo z vodo, da je pokrit in damo na ogenj. Drobno nasekljamo čebulo, jo stresemo k fižolu, ravno tako olupljene stroke česna, lovojeve liste, narezano korenje in papriko, dodamo poper in *čili. Tisti, ki ne marate pekoče, to izpustite. Kuhamo v loncu na pritisk kakih 45 minut, toliko, da je fižol kuhan, ali skoraj razkuhan. Potem vzamemo ven lovorjeve liste in česen in *čilije, dodamo nekaj žlic paradižnikove mezge in začime in solimo. VEDNO ga solimo na koncu, ko je fižol že kuhan!!! Malce še pokuhamo in pasulj je nared. 

Sama imam rada pasulj, ki ni bledo bele barve, zato dodam paradižnikovo mezgo, da dobi barvo, tudi moja mama ga je delala tako. Ne gostim ga s prežganjem in ne dodajam nobene maščobe vanj. Ponavadi ga naredim brez mesa, je že tako dovolj kalorično bogato. Plus, ne jemo svinjine ali njenih produktov. Če pa kdo želi, lahko doda meso že na začetku kuhanja, po želji, kar mu srce poželi.

 

Narezano korenje, paprika, česen in lovorjevi listi...

Dsc_00041

 

Dsc_00051

Namočen fižol...

Dsc_00061

Nasekljana čebula...

Dsc_0023

Damo k fižolu, ki se že greje na ognju...

Dsc_00071

Papriko, korenje, kovorjeve liste in česen...

Dsc_00081

Še poper pa čili...

Dsc_00091

Ko je kuhano zgleda takole...

Dsc_00101

Dodamo nekaj žlic paradižnikove mezge in začimbe...

Dsc_00111

Kuhamo še malo...

Dsc_00131

 

Dsc_00011

 

Dsc_00021

 

Dsc_00031

 

Dsc_00081

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar