PASULJ Z ZELENJAVO 4 osebe
Ker so temperature padle, jaz pa rabim zdajle nekaj, za dva dni, ker nisem najbolj pri močeh za kuhanje...
300 - 400 g belega fižola, tetovca
1 velika čebula
3 stroki česna
3 lovorjevi listi
1 rumena paprika
3 korenji
poper
*čili
majaron
bazilika
sol
nekaj žlic paradižnikove mezge
Fižol čez noč namočimo v vodi, zjutraj vodo odlijemo, ga dobro splaknemo in zalijemo z vodo, da je pokrit in damo na ogenj. Drobno nasekljamo čebulo, jo stresemo k fižolu, ravno tako olupljene stroke česna, lovojeve liste, narezano korenje in papriko, dodamo poper in *čili. Tisti, ki ne marate pekoče, to izpustite. Kuhamo v loncu na pritisk kakih 45 minut, toliko, da je fižol kuhan, ali skoraj razkuhan. Potem vzamemo ven lovorjeve liste in česen in *čilije, dodamo nekaj žlic paradižnikove mezge in začime in solimo. VEDNO ga solimo na koncu, ko je fižol že kuhan!!! Malce še pokuhamo in pasulj je nared.
Sama imam rada pasulj, ki ni bledo bele barve, zato dodam paradižnikovo mezgo, da dobi barvo, tudi moja mama ga je delala tako. Ne gostim ga s prežganjem in ne dodajam nobene maščobe vanj. Ponavadi ga naredim brez mesa, je že tako dovolj kalorično bogato. Plus, ne jemo svinjine ali njenih produktov. Če pa kdo želi, lahko doda meso že na začetku kuhanja, po želji, kar mu srce poželi.
Narezano korenje, paprika, česen in lovorjevi listi...
Namočen fižol...
Nasekljana čebula...
Damo k fižolu, ki se že greje na ognju...
Papriko, korenje, kovorjeve liste in česen...
Še poper pa čili...
Ko je kuhano zgleda takole...
Dodamo nekaj žlic paradižnikove mezge in začimbe...
Kuhamo še malo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar