PIŠČANEC S STROČJIM FIŽOLOM V OMAKI
Vedno me spomno na boranijo, ko jo je mama kuhala, ko sem bila majhna. In nisem je marala, bljak... Vedno je delala z govedino, priloga je bila riž. No, jaz sem pa naredila s piščancem, brez priloge, samo solatko zdraven. : )
500 g piščančjega mesa
stročji fižol (kuhan)
1/2 čebule
2 stroka česna
2 lovorjeva lista
*2 čilija
paradižnikova mezga
sol
bazilika, peteršilj, muškatni orešček...
olje
Čebulo narežemo na manjše koščke in jih popražimo na olju. Dodamo narezano piščančje meso, ko porjavi, dodamo kuhan stročji fižol, paradižnikovo mezgo, zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo do konca, da se okusi povežejo in se omaka zgosti. Postrežemo s kuhano polento, rižem, kuskusom...
Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Dajmo jed malo poživiti z enim dobrim Chardonnayer, predlagam izbor med svežimi vini Aljoše Sirka iz Višnjevika. To je elegantno in harmonično vino polnega okusa". Vsa vina lahko kupite na www.invinoveritas.si
Fotografirano v keramični skledici Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456, http://www.google.si/search?gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart
Prepražimo čebulo...
Dodamo piščančje meso...
Pražimo takole...
Dodamo stročji fižol...
Pa paradižnikovo mezgo...
Postrežemo...
Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Dajmo jed malo poživiti z enim dobrim Chardonnayer, predlagam izbor med svežimi vini Aljoše Sirka iz Višnjevika. To je elegantno in harmonično vino polnega okusa". Vsa vina lahko kupite na www.invinoveritas.si
Fotografirano v keramični skledici Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456, http://www.google.si/search?gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart
Ni komentarjev:
Objavite komentar