torek, 15. november 2011

Piščanec s stročjim fižolom v omaki

PIŠČANEC S STROČJIM FIŽOLOM V OMAKI

 

Dsc_0031-1

 

Vedno me spomno na boranijo, ko jo je mama kuhala, ko sem bila majhna. In nisem je marala, bljak... Vedno je delala z govedino, priloga je bila riž. No, jaz sem pa naredila s piščancem, brez priloge, samo solatko zdraven. :  )

 

500 g piščančjega mesa

stročji fižol (kuhan)

1/2 čebule

2 stroka česna

2 lovorjeva lista

*2 čilija

paradižnikova mezga

sol

bazilika, peteršilj, muškatni orešček...

olje

 

Čebulo narežemo na manjše koščke in jih popražimo na olju. Dodamo narezano piščančje meso, ko porjavi, dodamo kuhan stročji fižol, paradižnikovo mezgo, zalijemo z vodo, dodamo začimbe in kuhamo do konca, da se okusi povežejo in se omaka zgosti. Postrežemo s kuhano polento, rižem, kuskusom...

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Dajmo jed malo poživiti z enim dobrim Chardonnayer, predlagam izbor med svežimi vini Aljoše Sirka iz Višnjevika. To je elegantno in harmonično vino polnega okusa". Vsa vina lahko kupite  na www.invinoveritas.si

Fotografirano v keramični skledici Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456http://www.google.si/search?gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart

Prepražimo čebulo...

Dsc_00111

Dodamo piščančje meso...

Dsc_00121

Pražimo takole...

Dsc_00131

Dodamo stročji fižol...

Dsc_0015-3

Pa paradižnikovo mezgo...

Dsc_0017-3

Postrežemo...

Dsc_00311

 

Dsc_0033-1

 

Dsc_0035-2

 

Dsc_0039-2

 

Dsc_0042-2

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Dajmo jed malo poživiti z enim dobrim Chardonnayer, predlagam izbor med svežimi vini Aljoše Sirka iz Višnjevika. To je elegantno in harmonično vino polnega okusa". Vsa vina lahko kupite  na www.invinoveritas.si

Fotografirano v keramični skledici Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456http://www.google.si/search?gcx=w&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=keraart

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar