torek, 22. november 2011

Mehiški narastek - zloženka iz polente

MEHIŠKI NARASTEK - zloženka iz polente

 

 

Dsc_00192

 

koruzni zdrob za polento

voda

sol

kuhan fižol

olje

1/3 pora

koruza

poper

sir, lahko je feta, navaden, vseeno

mleta rdeča paprika

muškatni orešček

 

V vrelem kropu zakuhamo koruzni zdrob, počakamo, da se zrha zmehčajo in da se zgosti. Damo na stran. Por očistimo in narežemo. Na dveh žlicah prepražimo narezan por, ko začne rjavet, dodamo fižol, koruzo in začimbe ter še malo pražimo in vmes mešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo sir!!! Jaz ga nisem, ker malo paziva na kalorije, kombinacije in vnos mlečnih izdelkov. Ampak, nevermind. Z veseljem si ga privoščite, :  ) V pladenj naložimo polovico polente, jo poravnamo z žlico, na to stresemo fižolov nadev, poravnamo in čez damo drugo polovico polente. Poravnamo, počakamo, da se malce ohladi in polenta strdi in postrežemo. 

 

Koruzni zdrob...

Dsc_00313

Skuhamo v slanem kropu...

Dsc_00331

Por...

Dsc_00222

Koruza...

Dsc_00245

Fižol...

Dsc_00264

Na olju prepražimo por...

Dsc_00274

Takole...

Dsc_00282

Ddamo koruzo, fižol in začimbe...

Dsc_00291

Malo pražimo... Odstavimo, dodamo sir...

Dsc_00321

V pekač damo polovico polente...

Dsc_00351

Gor fižolov nadev...

Dsc_00374

Spet čez poletno...

Dsc_00382

Poravnamo... Malce ohladimo in počakamo, da se polenta strdi...

Dsc_00391

 

Dsc_00112

 

Dsc_00133

 

Dsc_00183

 

Dsc_00223

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar