MEHIŠKI NARASTEK - zloženka iz polente
koruzni zdrob za polento
voda
sol
kuhan fižol
olje
1/3 pora
koruza
poper
sir, lahko je feta, navaden, vseeno
mleta rdeča paprika
muškatni orešček
V vrelem kropu zakuhamo koruzni zdrob, počakamo, da se zrha zmehčajo in da se zgosti. Damo na stran. Por očistimo in narežemo. Na dveh žlicah prepražimo narezan por, ko začne rjavet, dodamo fižol, koruzo in začimbe ter še malo pražimo in vmes mešamo. Odstavimo z ognja in vmešamo sir!!! Jaz ga nisem, ker malo paziva na kalorije, kombinacije in vnos mlečnih izdelkov. Ampak, nevermind. Z veseljem si ga privoščite, : ) V pladenj naložimo polovico polente, jo poravnamo z žlico, na to stresemo fižolov nadev, poravnamo in čez damo drugo polovico polente. Poravnamo, počakamo, da se malce ohladi in polenta strdi in postrežemo.
Koruzni zdrob...
Skuhamo v slanem kropu...
Por...
Koruza...
Fižol...
Na olju prepražimo por...
Takole...
Ddamo koruzo, fižol in začimbe...
Malo pražimo... Odstavimo, dodamo sir...
V pekač damo polovico polente...
Gor fižolov nadev...
Spet čez poletno...
Poravnamo... Malce ohladimo in počakamo, da se polenta strdi...
Ni komentarjev:
Objavite komentar