ČEBULNI KRUH
1 kg moke
*3 čebule
sol
olje
mlačna voda
1 kocka svežega kvasa
žlička sladkorja
Kocko kvasa, žličko sladkorja zalijemo z mlačno vodo in počakamo, da se dvigne. Vmes na tanko narežemo čebulo, pa še počez, da so koščki manjši in jo prepražimo na olju. Najprej na malem ognju, da izpari vsa voda, potem ogenj povečamo, da postane crispy rjava, pazit, morate mešat in bit zdraven, da se ne zažge, sicer je grenka!!! Vmes, ko jo pražimo jo posolimo s kako žlico soli. Ko je prepražena jo damo na krožnik in ohladimo do mlačnega. (če je premalo spražena, ostane v kruhu mehka in sluzasta, kar pa, sploh v mrzlih kosih kruha ni najbolj dobro). Na sliki vidite, kako naj bi to zgledalo. *Tisti, ki ne marate toliko čebule, jo dajte manj. Jaz sem s tem praženjem naredila celo znanost in razturam v nulo, da je čebula top za v kruh.
Naprej zmešamo moko, dodamo kvasni nastavek, mlačno vodo, prepraženo čebulo in malo soli. Zmešamo, pustimo da vzhaja, pregnetemo in damo v pekač, ki smo ga prej premazali z malsom ali oljem. Pečemo na 200* c, potem zmanjšamo na 180*c...
Prepražena čebula...
Zmešamo vse skupaj...
Takole, vzhajamo... in pečemo na 200*c, potem zmanjšamo na 180*c...
Pečen...
Ni komentarjev:
Objavite komentar