nedelja, 6. november 2011

Čebulni kruh

ČEBULNI KRUH

 

Dsc_00191

1 kg moke

*3 čebule

sol

olje

mlačna voda

1 kocka svežega kvasa

žlička sladkorja

 

Kocko kvasa, žličko sladkorja zalijemo z mlačno vodo in počakamo, da se dvigne. Vmes na tanko narežemo čebulo, pa še počez, da so koščki manjši in jo prepražimo na olju. Najprej na malem ognju, da izpari vsa voda, potem ogenj povečamo, da postane crispy rjava, pazit, morate mešat in bit zdraven, da se ne zažge, sicer je grenka!!! Vmes, ko jo pražimo jo posolimo s kako žlico soli. Ko je prepražena jo damo na krožnik in ohladimo do mlačnega. (če je premalo spražena, ostane v kruhu mehka in sluzasta, kar pa, sploh v mrzlih kosih kruha ni najbolj dobro). Na sliki vidite, kako naj bi to zgledalo. *Tisti, ki ne marate toliko čebule, jo dajte manj. Jaz sem s tem praženjem naredila celo znanost in razturam v nulo, da je čebula top za v kruh. 

Naprej zmešamo moko, dodamo kvasni nastavek, mlačno vodo, prepraženo čebulo in malo soli. Zmešamo, pustimo da vzhaja, pregnetemo in damo v pekač, ki smo ga prej premazali z malsom ali oljem. Pečemo na 200* c, potem zmanjšamo na 180*c...

 

Prepražena čebula...

Dsc_0029-1

Zmešamo vse skupaj...

Dsc_0006-2

Takole, vzhajamo... in pečemo na 200*c, potem zmanjšamo na 180*c...

Dsc_0147

Pečen...

Dsc_00152

 

Dsc_00192

 

Dsc_00221

 

Dsc_00252

 

Dsc_00272

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar