torek, 29. november 2011

Mošnjički s kostanjevo rižoto

MOŠNJIČKI S KOSTANJEVO RIŽOTO

Na hitro. Ideja je pa iz ene stare revije Anja...

 

1 zavitek vlečenega testa

1/3 pora

1 zavitek pečenega kostanja, kupljenega

3 žlice koruze iz konzerve

riž

sol

muškatni orešček

žajbelj

lovorjeva lista

olje

 

Na žlici olja popražimo por, ko zarumeni, dodamo riž, pražimo, da postekleni, dodamo koruzo, začimbe, zalijemo z vodo in kuhamo, da se riž zmehča. Kostanj narežemo in premešamo v že kuhano rižoto. Liste vlečenega testa nadevamo s kostanjevo rižoto, dobro stisnemo na koncu in na hitro popečemo na 180*c v pečici, da testo porjavi. Postrežemo.

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "K rižoti s kostanjem priporočam Sivi Pinot - vino iz ekološko pridelanega grozdja Vina Štekar iz Snežatnega. Vino je slamnate barve z roza odtenkom. Vonj spominja na ananas in zrele hruške, akacijo in vanilijo.  Vino je suho z blago kislino, primerno za sadno-zelenjavne rižote". Vino dobite na www.invinoveritas.si

 

Por...

Dsc_00363

Kostanj...

Dsc_00402

Por na olju popražimo...

Dsc_00411

Takole...

Dsc_00422

Dodamo riž...

Dsc_00433

Takole...

Dsc_00442

Pa koruzo...

Dsc_00451

Pa vodo in začimbe...

Dsc_00472

Ko je kuhano še kostanj...

Dsc_00481

Nadevamo vlečeno testo...

Dsc_00501

Zavijemo in pečemo na 180*c...

Dsc_00553

Takole...

Dsc_00562

 

Dsc_00772

 

Dsc_00761

 

Dsc_00802

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "K rižoti s kostanjem priporočam Sivi Pinot - vino iz ekološko pridelanega grozdja Vina Štekar iz Snežatnega. Vino je slamnate barve z roza odtenkom. Vonj spominja na ananas in zrele hruške, akacijo in vanilijo.  Vino je suho z blago kislino, primerno za sadno-zelenjavne rižote". Vino dobite na www.invinoveritas.si

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar