nedelja, 15. januar 2012

Apple Crumble z začimbami

APPLE CRUMBLE Z ZAČIMBAMI

 

Dsc_00583

za 6 - 7 skodelic

 

Jabolčna čežana: 

 

1.5 kg jabolk

sok polovice limone

nekaj žlic rjavega sladkorja, po želji in okusu

cimet

janeževa zvezda

malo naribanega svežega ingverja

voda

 

Jabolka olupimo, izpeščičimo in narežemo na koščke. V kozici jih zalijemo z malček vode in dušimo skupaj z limoninim sokom, cimetom, eno janeževo zvezdo, ingverjem in sladkorjem po okusu, dokler se ne zmehčajo. Odstranimo janeževo zvezdo. Malce ohladimo in nadevamo do polovice v skodelice, lahko tudi v pekač.

 

Drobtine za posip, (crumbles):

 

1.5 skodelice ovsenih kosmičev

1/2 skodelice kokosove moke

125 g kokosovega masla 

po želji kako žlico, dve sladkorja, ni pa potrebno

 

V posodi zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko, maslo in sladkorjem po okusu. Posujemo po čežani, ki smo jo nadevali v skodelice ali pekač. Pečemo na 180*c, dokler drobtine po vrhu ne porjavijo. Postrežemo s smetano ali vanilijevim sladoledom. 

 

Narezana jabolka...

Dsc_00023

Svež ingver naribamo...

Dsc_00044

Janeževe zvezde, v čežano damo eno, saj imajo močan okus!

Dsc_00132

Jabolka dušimo z vodo, limoninim sokom, cimetom in janeževo zvezdo, po potrebi in okusu dodamo sladkor...

Dsc_00094

Ovseni kosmiči, skodelica

Dsc_00143

Zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko in kokosovo maslo...

Dsc_00161

Nadevamo skodelice s čežano...

Dsc_00193

Na vrh damo ovsene drobtine...

Dsc_00213

Pečeno zgleda takole...

Dsc_00531

Dsc_00542

 

Dsc_00662

 

Dsc_00694

 

Dsc_00653

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar