APPLE CRUMBLE Z ZAČIMBAMI
za 6 - 7 skodelic
Jabolčna čežana:
1.5 kg jabolk
sok polovice limone
nekaj žlic rjavega sladkorja, po želji in okusu
cimet
janeževa zvezda
malo naribanega svežega ingverja
voda
Jabolka olupimo, izpeščičimo in narežemo na koščke. V kozici jih zalijemo z malček vode in dušimo skupaj z limoninim sokom, cimetom, eno janeževo zvezdo, ingverjem in sladkorjem po okusu, dokler se ne zmehčajo. Odstranimo janeževo zvezdo. Malce ohladimo in nadevamo do polovice v skodelice, lahko tudi v pekač.
Drobtine za posip, (crumbles):
1.5 skodelice ovsenih kosmičev
1/2 skodelice kokosove moke
125 g kokosovega masla
po želji kako žlico, dve sladkorja, ni pa potrebno
V posodi zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko, maslo in sladkorjem po okusu. Posujemo po čežani, ki smo jo nadevali v skodelice ali pekač. Pečemo na 180*c, dokler drobtine po vrhu ne porjavijo. Postrežemo s smetano ali vanilijevim sladoledom.
Narezana jabolka...
Svež ingver naribamo...
Janeževe zvezde, v čežano damo eno, saj imajo močan okus!
Jabolka dušimo z vodo, limoninim sokom, cimetom in janeževo zvezdo, po potrebi in okusu dodamo sladkor...
Ovseni kosmiči, skodelica
Zmešamo ovsene kosmiče, kokosovo moko in kokosovo maslo...
Nadevamo skodelice s čežano...
Na vrh damo ovsene drobtine...
Pečeno zgleda takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar