PICA S POLENTO
Tole sem res hitela. Fotke niso najboljše, ampak še preden je bilo pečeno, sem morala skočit v trgovino. In nisem imela časa pofotkat, tako sem zvečer, na lultu, pod lučjo... Je pa sila enostavno kosilo tole. En, dva, tri je tole skupaj... : )
kuhana polenta (sama jo vedno delam iz koruznega zdroba)
nariban sir
paradižnikova omaka, lahko narejena doma (paradižnikova pasata, prepražena čebula, začimbe, česen, lovorjevi listi, kuhamo kako uro, dve)... Več preberete tukaj: http://lidijad.posterous.com/njoki-s-paradiznikovo-omako
Koruzni zdrob skuhamo v slanem kropu. Ohladimo do mlačnega. Kuhano polento razporedimo po pekaču, nanjo razporedimo paradižnikovo omako, nanjo damo sir in zapečemo v pečici na 180*c kake pol ure, da se sir stopi. Postrežemo s solato.
Kuhamo koruzni zdrob...
Razporedimo ga po pekaču...
Nariban sir...
Paradižnikova omaka...
Omako razporedimo po polenti...
Gor potresemo sir...
Pečeno zgleda takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar