JUHA IZ BELEGA FIŽOLA IN KVINOJE
1 korenje
1/3 pora
2 stroka česna
2 lovorjeva lista
1/5 skodelice kuhane kvinoje (dobi se v zdravih trgovinah, imajo tudi v Mullerju)
olje
4 žlice paradižnikove omake
*2 žlici moke
sol
bazilika
Kvinojo skuhamo v osoljenem kropu, da se zmehča. Por narežemo, korenje očistimo, olupimo in prav tako narežemo na kolobarje. Na dveh žlicah olja popražimo korenje in por, dodamo *2 žlici moke, popražimo, nato dodamo paradižnikovo mezgo, malo popražimo, dodamo fižol in zalijemo z vodo. Nato dodamo še stroke česna, lovorjeve liste, solimo in dodamo baziliko. V juho stresemo kuhano kvinojo in kuhljamo še kakih 10 - 15 min. Postrežemo s kruhom.
*** teh dveh žlic moke ni treba dat, kdorkoli tega noče ali ne mara.
Kvinoja/Quinoa presna
Kuhana...
Por in korenje...
Fižol...
Popražimo na olju dodamo moko za (prežganje)...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Fižil, zalijemo z vodo, damo kvinojo, začimbe...
Kuhljamo...
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar