KRUH Z BUČNIM OLJEM
1 kg moke
1 žlička soli
2 žlici sladkorja
1 dl bučnega olja
200 g mletih bučnih semen (Hofer)
100 sončičnih semen
1 kocka, 4 g kvasa, svežega
Iz mlačne vode, kocke kvasa in žličke sladkorja naredimo kvasno nastavek. Počakamo, da vzhaja. Potem zmešamo moko, vzhajan kvasni nastavek, mleta bučna semena, sončična semena, sladkor in mlačno vodo, najprej vlijete kake tri dl, premešate in dodate, če je potrebno. Pregnetemo, in pustimo vzahjati. Namastimo pekač, jaz sem kar za šarkelj, namazala z oljem, rezporedila noter testo, vzhajala in dala pečt na 200*c za kake pol ure, potem sem zmanjšala na 175*c in pekla še kako urco, pokrito s folijo.
BRUNA PAHOR priporoča izbor vina: ga Pinot Grigio - Ramato (rame - baker, vino bakrene barve) iz vinske kleti Faibani (Čedad, Italija). To je Sivi Pinot izrazite bakrene barve, v bistvu je vino enake barve kot so grozdne jagode. To intenzivno barvo pridelovalec doseže z maceracijo in s fermentacijo. Vino je bakrene barve, okus pa je suh, s pridihom mineralov . Prijetno grenak okus nas v celoti prevzame. Kje ga lahko kupimo? Enostavno, spletna trgovina www.invinoveritas.si
Kvas vzhajamo z žličko sladkorja...
Moka, sol, bučna semena, sončična semena, olje. TO nastane, ko greš sam neki odgovorit za računalnik)...
Kvas vlijemo v moko...
Zmešamo v testo, dodajamo vodo...
Takole...
Damo v naoljem pekač ali pekač za šarkelj...
Pečen...
MmmMmm...
BRUNA PAHOR priporoča izbor vina: ga Pinot Grigio - Ramato (rame - baker, vino bakrene barve) iz vinske kleti Faibani (Čedad, Italija). To je Sivi Pinot izrazite bakrene barve, v bistvu je vino enake barve kot so grozdne jagode. To intenzivno barvo pridelovalec doseže z maceracijo in s fermentacijo. Vino je bakrene barve, okus pa je suh, s pridihom mineralov . Prijetno grenak okus nas v celoti prevzame. Kje ga lahko kupimo? Enostavno, spletna trgovina www.invinoveritas.si
Ni komentarjev:
Objavite komentar