BANOFEE PIE
No, za tole pito me je navdušila tale lisička, Tina Cipot Mal. Potem sem pa oprezala za kondenziranim mlekom... Hm. Našla sem ga v tajski trgovini v Celovcu, imajo ga baje tudi v neki ekotični trgovini v Murgle centru. Saj veste, ko konzervo lepo pregrevaš na plinu, zaprto, da nastane toffe? Dobi se pa karamela že za kupit. Recept od Tine je tukaj: http://spranjca.blog.siol.net/2009/05/28/banoffe-pie/
Jaz sem delala za božično večerjo tole, bilo pa je za dva, tako da sem vse količine prepolovila.
250 dag masla ali margarine
360 dag bele moke
10 dag sladkorja
1 jajce
1 pecilni
ščep soli
2 banani
1 žličko limoninega soka
1 pločevinko karamelnega toffeja (dobi se v kaki trgovini, baje v Murgle centru)
200 - 250 ml sladke smetane
sladkor po okusu
Maslo mora biti sobne temperature, najbolje, da ga pustimo čez noč zunaj. Vse sestavine zmešamo v testo, ga nadevamo v obod za torto, in pečemo na 180*c kake pol ure, samo, da porjavi. Ohladimo. Banani narežemo na rezine in jih pokapamo z limoninim sokom.
Konzervo karamelnega toffeja dobro premešamo, da ni grudic, lahko tudi malo pogrejemo v mikrovalovni pečici, in premešamo, da dobimo gladko maso.
Sladko smetano stepemo s sladkorjem, da dobi trdno konsistenco.
Na ohlajeno testo damo rezine banan, čeznje prelijemo toffee karamelo, čez karamelo pa nadevamo smetano. Postavimo na hladno vsaj za nekaj ur.
Karamela... Toffee...
Banane...
Narežemo, pokapamo z limoninim sokom...
Karamelo dobro premešamo...
Naredimo testo...
Razporedimo po obodu in po robu...
Gor damo bananine koščke...
Čez pa toffee... Čez še smetano, pa ze nekaj ur na hladno, v hladilnik...
Narezan kos, : )
Ni komentarjev:
Objavite komentar