četrtek, 19. januar 2012

Solata iz pečene paprike

SOLATA IZ PEČENE PAPRIKE 2 osebi

 

3 paprike, različnih barv

olje za peko

olivno olje

sok polovice limone

sol

 

Paprike narežemo na tanke rezine in jih na olju popečemo, da se zmehčajo. Ohladimo. Začinimo jih z olivnim oljem, soljo in limoninim sokom in pustimo na hladnem, najbolje čez noč. Postrežemo kot prilogo mesu, ribam ali pa zgolj na dobrem, temnem kruhu, ki ga lahko prej tudi popečemo.

 

Papriko narežemo...

Dsc_0065-3

Popečemo na olju...

Dsc_0066-3

Takole...

Dsc_0068-1

Začinimo s soljo, olivnim oljem in limoninim sokom...

Dsc_0093-1

Postreženo s kruhom...

Dsc_0116

 

Dsc_0121

 

Dsc_0128

 

Dsc_0134

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar