AZIJSKA JUHA - MOJA VARIANTA
Ena lahka, meso in zelenjava in zapeljiv okus kokosa. Mlad grah pri nas sila težko dobimo, stročji fižol tudi. Sama sem kupila oboje v Metro Avstrija, torej tisti, ki hodite čez mejo, veste kam pogledat. Prav tako so oboje imeli v trgovini s tajsko hrano in začimbami, : )
1/2 piščančjega fileja
1/2 kozarca bambusovih vršičkov
čvetača
mlad grah
stročji fižol
250 ml kokosovega mleka
sol
por
česen
olje
Na treh žlicah olja prepražimo na kocke narezano piščančje meso. Dodamo por in česen, cvetačo, malo popražimo, solimo in dodamo očiščen mlad grah in stročji fižol. Zalijemo s kokosovim mlekom, vodo, dodamo bambusove vršičke in kuhamo kakih 25 min, da se zelenjava zmehča.
Juha ima super okus, saj se piščanec lepo kombinira s kokosovim mlekom in zelenjavo, : )
Cvetača, por, česen...
Narezano piščančje meso...
Mlad grah in stročji fižol...
Kokosovo mleko...
Bambusovi vršički...
Piščančje meso prepražimo...
Dodamo por, cvetačo, česen, grah in stročji fižol, solimo...
Zalijemo s kokosovim mlekom in vodo, dodamo bambusove vršičke in kuhamo cca 25 min...
Postrežemo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar