ponedeljek, 9. april 2012

Azijska juha - moja varianta

AZIJSKA JUHA - MOJA VARIANTA

Ena lahka, meso in zelenjava in zapeljiv okus kokosa. Mlad grah pri nas sila težko dobimo, stročji fižol tudi. Sama sem kupila oboje v Metro Avstrija, torej tisti, ki hodite čez mejo, veste kam pogledat. Prav tako so oboje imeli v trgovini s tajsko hrano in začimbami, :  )

 

Dsc_01791

 

1/2 piščančjega fileja

1/2 kozarca bambusovih vršičkov

čvetača

mlad grah

stročji fižol

250 ml kokosovega mleka

sol

por

česen

olje

 

Na treh žlicah olja prepražimo na kocke narezano piščančje meso. Dodamo por in česen, cvetačo, malo popražimo, solimo in dodamo očiščen mlad grah in stročji fižol. Zalijemo s kokosovim mlekom, vodo, dodamo bambusove vršičke in kuhamo kakih 25 min, da se zelenjava zmehča. 

Juha ima super okus, saj se piščanec lepo kombinira s kokosovim mlekom in zelenjavo, :  )

 

Cvetača, por, česen...

Dsc_01581

Narezano piščančje meso...

Dsc_01601

Mlad grah in stročji fižol...

Dsc_01631

Kokosovo mleko...

Dsc_01651

Bambusovi vršički...

Dsc_01671

Piščančje meso prepražimo...

Dsc_01691

Dodamo por, cvetačo, česen, grah in stročji fižol, solimo...

Dsc_01711

Zalijemo s kokosovim mlekom in vodo, dodamo bambusove vršičke in kuhamo cca 25 min...

Dsc_01721

Postrežemo...

Dsc_01861

 

Dsc_01771

 

Dsc_01831

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar