RIŽOTA Z BELJGIJSKIM RADIČEM 2 osebi
1 skodelica riža
1 glavica belgijskega radiča, to je tisti, ki je bele barve in primeren za pečenje in kuhanje
sol
poper
1 dl belega vina
olje
1/2 rdeče čebule (lahko je tudi bela)
Čebulo nasekljamo. Na dveh žlicah olja poporažimo čebulo, da malce porjavi, dodamo narezan radič, pražimo, da še ta porjavi, solimo, popramo, dodamo riž in še tega na hitro popražimo. Zalijemo z vinom, premešamo, da tekočina izpari in zalijemo z vodo. Kuhamo kakih 20 min, da se riž zmehča. Ponudimo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo zelenjavi, ribam ali mesu.
*** za pregrešno posujemo s parmezanom...
Forografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, ali: http://www.keraart.si/
Nasekljana rdeča čebula...
Narezan belgijski radič...
Riž...
Čebulo popražimo...
Dodamo radič...
Popražimo...
Dodamo riž...
Popražimo, zalijemo z vinom...
Potem še z vodo in kuhamo, da se riž zmehča...
Takole...
Postrežemo...
Forografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, ali: http://www.keraart.si/
Ni komentarjev:
Objavite komentar