PO INDIJSKO - KROMPIR IN CVETAČA V OMAKI 4 OSEBE
2 res velika krompirja, : )
1 rdeča paprika
nekaj cvetače, malo manj kot krompirja ali v enaki količini
1 skodelica paradižnikove mezge
kurkuma
ingver
garam marsala
semena črne gorčice
semena kumine
čili
2 žlici ghee masla
Cvetačo narežemo na drobne cvetke in jo pokuhamo v slanem kropu. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga prav tako pokuhamo v slanem kropu. V posodi raztopimo ghee maslo, dodamo začimbe in pokrijemo, saj črna gorčica odskakuje v zrak. Ko neha pokati, dodamo narezano papriko, malo popražimo, dodamo cvetačo in kropir in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z vodo, če je potrebno in solimo. Kuhamo, da se krompir zmehča. Postrežemo z indijskimi kruhi ali rižem. Na fotografiji je zdraven limonin riž po indijsko.
Fotografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika in http://www.keraart.si/
Cvetača...
Krompir...
Paprika...
Začimbe: svež nastrgan ingver, črna gorčica, garam marsala, kurkuma, kumina in čili
Paradižnikova mezga...
Pokuhana cvetača in krompir...
Raztopimo ghee...
Damo začimbe in pokrijemo!!!
Dodamo papriko...
Malo popražimo...
Damo krompir in cvetačo zdraven...
Pa še paradižnikovo mezgo, zalijemo z malo vode...
Kuhamo, da se krompir zmehča...
Postrežemo...
Fotografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika in http://www.keraart.si/
Ni komentarjev:
Objavite komentar