četrtek, 19. april 2012

Po indijsko - krompir in cvetača v omaki

PO INDIJSKO - KROMPIR IN CVETAČA V OMAKI 4 OSEBE

 

Dsc_00882

 

2 res velika krompirja, :  )

1 rdeča paprika

nekaj cvetače, malo manj kot krompirja ali v enaki količini

1 skodelica paradižnikove mezge

kurkuma

ingver

garam marsala

semena črne gorčice

semena kumine

čili

2 žlici ghee masla

 

Cvetačo narežemo na drobne cvetke in jo pokuhamo v slanem kropu. Krompir olupimo in narežemo na kocke in ga prav tako pokuhamo v slanem kropu. V posodi raztopimo ghee maslo, dodamo začimbe in pokrijemo, saj črna gorčica odskakuje v zrak. Ko neha pokati, dodamo narezano papriko, malo popražimo, dodamo cvetačo in kropir in paradižnikovo mezgo. Zalijemo z vodo, če je potrebno in solimo. Kuhamo, da se krompir zmehča. Postrežemo z indijskimi kruhi ali rižem. Na fotografiji je zdraven limonin riž po indijsko.

 

Fotografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika in http://www.keraart.si/

 

Cvetača...

Dsc_00064

Krompir...

Dsc_00074

Paprika...

Dsc_00116

Začimbe: svež nastrgan ingver, črna gorčica, garam marsala, kurkuma, kumina in čili

Dsc_00136

Paradižnikova mezga...

Dsc_00143

Pokuhana cvetača in krompir...

Dsc_00178

Raztopimo ghee...

Dsc_00214

Damo začimbe in pokrijemo!!!

Dsc_00223

Dodamo papriko...

Dsc_00236

Malo popražimo...

Dsc_00249

Damo krompir in cvetačo zdraven...

Dsc_00259

Pa še paradižnikovo mezgo, zalijemo z malo vode...

Dsc_00279

Kuhamo, da se krompir zmehča...

Dsc_00475

Postrežemo...

Dsc_00883

Dsc_00712

 

Dsc_00812

 

Fotografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika in http://www.keraart.si/

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar