četrtek, 12. april 2012

Kus kus z zelenjavo

KUS KUS Z ZELENJAVO 2 osebi

 

Dsc_00386

Mere so zgolj orientacijske. Zelo hitro kosilo za mene in Zalo. S solato iz kumar in črnega sezama je bilo prav luštno kosilo. 

 

50 g stročjega fižola

50 g mladega graha

1/2 rdeče čebule

sol

olje

1 skodelica kus kusa, bio, polnozrnatega

 

Stročji fižol in mlad grah očistimo, narežemo in skupamo v osoljenem kropu. Odcedimo. Na dveh žlicah olja popražimo na tanko narezano čebulo, (jaz sem dala še malo mlade čebule, ki mi je ostala v hladilniku), ko porjavi, dodamo fižol in grah, pa skodelico kuskusa, malce popražimo, zalijemo z vodo in pražimo, toliko, da voda izpari in se kus kus napne. Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed s solato.

 

Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramikahttp://www.keraart.si/

 

Stročji fižol in mlad grah...

Dsc_00107

Skuhamo v slanem kropu in odcedimo...

Dsc_00294

Rdeča čebula...

Dsc_00183

Na tanko jo narežemo...

Dsc_00204

Popražimo na olju...

Dsc_00227

Takole...

Dsc_00304

Dodamo grah in fižol...

Dsc_00327

Potem kus kus...

Dsc_00336

Popražimo, zalijemo z vodo in počakamo, da se napne...

Dsc_00367

Postrežemo...

Dsc_00385

 

Dsc_00392

 

Dsc_00406

 

Dsc_00446

 

Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramikahttp://www.keraart.si/

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar