KUS KUS Z ZELENJAVO 2 osebi
Mere so zgolj orientacijske. Zelo hitro kosilo za mene in Zalo. S solato iz kumar in črnega sezama je bilo prav luštno kosilo.
50 g stročjega fižola
50 g mladega graha
1/2 rdeče čebule
sol
olje
1 skodelica kus kusa, bio, polnozrnatega
Stročji fižol in mlad grah očistimo, narežemo in skupamo v osoljenem kropu. Odcedimo. Na dveh žlicah olja popražimo na tanko narezano čebulo, (jaz sem dala še malo mlade čebule, ki mi je ostala v hladilniku), ko porjavi, dodamo fižol in grah, pa skodelico kuskusa, malce popražimo, zalijemo z vodo in pražimo, toliko, da voda izpari in se kus kus napne. Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed s solato.
Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, http://www.keraart.si/
Stročji fižol in mlad grah...
Skuhamo v slanem kropu in odcedimo...
Rdeča čebula...
Na tanko jo narežemo...
Popražimo na olju...
Takole...
Dodamo grah in fižol...
Potem kus kus...
Popražimo, zalijemo z vodo in počakamo, da se napne...
Postrežemo...
Fotografirano na krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, http://www.keraart.si/
Ni komentarjev:
Objavite komentar