petek, 6. april 2012

Lazanja s popečenimi melancani

LAZANJA S POPEČENIMI MELANCANI

 

Ker sem dobila toko lep melancan. :  ) Sem morala narediti nekaj dobrega. Sicer se mi je mudilo, ampak sem res pohitela. Tole je moja najboljša lazanja, kompletno brez mesa, predvsem pa bešamela. Če pa je komu všeč, lahko tole izboljša z rezinami slanine, ali celo šunke. 

Za vse prste oblizat. Okus je odvisen od okusa paradižnikove omake in melancan, da so lepo pečeni na olju, da niso "suhi"...

 

Dsc_0088-001

 

1 zavitek testenin za lazanjo, pa ne bomo porabili celega, ene 9 listov pa, :  )

1 velik melancan ali pa 2 srednja

500 ml paradižnikove mezge passate (pasirani paradižniki)

olje

sol

origano

majaron

1 velik zavitek parmezan sira

mozarella sir 

 

Res na hitro je bilo tole. Ena urca. Melancan narežemo na rezine in jih popečemo na olju. Vsako rundo na ene treh žlicah olja, sicer melancani niso mehki ampak zategnjeni kot stiropor. Evo, takole zgledajo, spodaj na sliki lepo pečeni. :  ) Vmes na hitro pokuhamo paradižnikovo mezgo s soljo, origanom, majaronom. Razredčimo jo z vodo, saj rabimo precej vodeno, ker bojo testenine vpile tekočino. V pekač naložimo paradižnikovo mezgo, testenine za lazanjo, nanje melancane, jih posujemo s parmezanom, prelijemo z mezgo in ponovimo zaporedje. Za zadnjo plast damo testenine, jih dobro prelijemo s paradižnikovo mezgo, posujemo s parmezanom in damo v 180*c ogreto pečico. Pečemo kake pol ure, 45 min, toliko, da sir porjavi po vrhu. Potem dodamo na vrh še mozarello in damo v pečico za toliko časa, da se stopi. Malce počakamo in postrežemo s solato. 

Pečeni melancani...

Dsc_00655

V pekač nalijemo paradižnikovo mezgo...

Dsc_00675

Testenine za lazanjo...

Dsc_00695

Na mezgo položimo testenine...

Dsc_00703

Nato pečene melancane...

Dsc_00715

Posujemo s parmezan sirom...

Dsc_00734

Zalijemo z mezgo...

Dsc_00752

Gor damo testenine...

Dsc_00775

Spet melancane, parmezan sir...

Dsc_00792

Pa testenine, zalijemo z paradižnikovo omako, posujemo s sirom...

Dsc_00811

Tik pred koncam dodamo mozarella sir...

Dsc_00863

Takole zgleda pečena...

Dsc_00882

 

Dsc_00893

 

Dsc_00983

 

Dsc_0099

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar