LAZANJA S POPEČENIMI MELANCANI
Ker sem dobila toko lep melancan. : ) Sem morala narediti nekaj dobrega. Sicer se mi je mudilo, ampak sem res pohitela. Tole je moja najboljša lazanja, kompletno brez mesa, predvsem pa bešamela. Če pa je komu všeč, lahko tole izboljša z rezinami slanine, ali celo šunke.
Za vse prste oblizat. Okus je odvisen od okusa paradižnikove omake in melancan, da so lepo pečeni na olju, da niso "suhi"...
1 zavitek testenin za lazanjo, pa ne bomo porabili celega, ene 9 listov pa, : )
1 velik melancan ali pa 2 srednja
500 ml paradižnikove mezge passate (pasirani paradižniki)
olje
sol
origano
majaron
1 velik zavitek parmezan sira
mozarella sir
Res na hitro je bilo tole. Ena urca. Melancan narežemo na rezine in jih popečemo na olju. Vsako rundo na ene treh žlicah olja, sicer melancani niso mehki ampak zategnjeni kot stiropor. Evo, takole zgledajo, spodaj na sliki lepo pečeni. : ) Vmes na hitro pokuhamo paradižnikovo mezgo s soljo, origanom, majaronom. Razredčimo jo z vodo, saj rabimo precej vodeno, ker bojo testenine vpile tekočino. V pekač naložimo paradižnikovo mezgo, testenine za lazanjo, nanje melancane, jih posujemo s parmezanom, prelijemo z mezgo in ponovimo zaporedje. Za zadnjo plast damo testenine, jih dobro prelijemo s paradižnikovo mezgo, posujemo s parmezanom in damo v 180*c ogreto pečico. Pečemo kake pol ure, 45 min, toliko, da sir porjavi po vrhu. Potem dodamo na vrh še mozarello in damo v pečico za toliko časa, da se stopi. Malce počakamo in postrežemo s solato.
Pečeni melancani...
V pekač nalijemo paradižnikovo mezgo...
Testenine za lazanjo...
Na mezgo položimo testenine...
Nato pečene melancane...
Posujemo s parmezan sirom...
Zalijemo z mezgo...
Gor damo testenine...
Spet melancane, parmezan sir...
Pa testenine, zalijemo z paradižnikovo omako, posujemo s sirom...
Tik pred koncam dodamo mozarella sir...
Takole zgleda pečena...
Ni komentarjev:
Objavite komentar