SMETANOVA RIŽOTA Z RUMENO BUČO 2 osebi
250 g mesa rumene buče
1 lonček sladke smetane
1 skodelica jasminovega riža, (broken jasimne rice)
1/2 čebule, nasekljane
1 strok česna
2 lovorjeva lista
sol
šop sveže bazilike
olje
Bučo očistimo, olupimo, izpeščičimo in meso narežemo na kocke. Na dveh žlicah olja preprežimo naseljano čebulo, dodamo strok česna, lovorjev list, dodamo skodelico riža in prepražimo, da riž postekleni. Zalijemo s sladko smetano, solimo, dodamo vodo in še grobo sesekljano svežo baziliko. Dušimo, dokler se riž ne zmehča, vmes po potrebi zalivamo z vodo. Postrežemo posuto s parmezanom.
Fotografirano na ročno izdelanem in unikatno poslikanem krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Fotografirano na ročno izdelanem in unikatno poslikanem krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Ni komentarjev:
Objavite komentar