ponedeljek, 25. julij 2011

Smetanova rižota z rumeno bučo

SMETANOVA RIŽOTA Z RUMENO BUČO 2 osebi

 

Dsc_00803

 

250 g mesa rumene buče

1 lonček sladke smetane

1 skodelica jasminovega riža, (broken jasimne rice)

1/2 čebule, nasekljane

1 strok česna

2 lovorjeva lista

sol

šop sveže bazilike

olje

 

Bučo očistimo, olupimo, izpeščičimo in meso narežemo na kocke. Na dveh žlicah olja preprežimo naseljano čebulo, dodamo strok česna, lovorjev list, dodamo skodelico riža in prepražimo, da riž postekleni. Zalijemo s sladko smetano, solimo, dodamo vodo in še grobo sesekljano svežo baziliko. Dušimo, dokler se riž ne zmehča, vmes po potrebi zalivamo z vodo. Postrežemo posuto s parmezanom.

Fotografirano na ročno izdelanem in unikatno poslikanem krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

Dsc_00673

 

Dsc_00693

 

Dsc_00722

 

Dsc_00805

 

Dsc_00714

 

Dsc_00781

 

Fotografirano na ročno izdelanem in unikatno poslikanem krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar