ponedeljek, 25. julij 2011

Solata na variacijo Ratatouille

SOLATA NA VARIACIJO RATATOUILLE 2 osebi

 

Dsc_00601

 

 

Seveda, ko je zelenjave poln vrt, se da kaj krasnega narediti. Recimo tole. Približno enake sestavine kot za ratatouille, samo popečeno na žaru... Začinjeno z balzamičnim kisem, soljo, olivnim oljem. Preprosto kosilo, morda malce nastrganega parmezana čez, kos dobrega kruha, vino, ali ledeno mrzel sok...

Solata je fotografirana na ročno izdelanem in poslikanem krožžniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

1 manjša bučka

1/2 melancana

1 rumena paprika

1 zelena paprika

1 rdeča paprika

sol

balzamični kis

olje

 

 

Melancan narežemo na tanke rezine in ga na olju rjavo popečemo. (olja mora biti dovolj, da se melancan prepoji z njim in se lepo peče, sicer bo kot čigumi in neužiten). Ko je pečen, ga preložimo v posodo. Papriko narežemo na dolge trakove, prav tako bučko in to oboje popečemo z vseh strani, da se zmehča in prorjavi na vseh straneh. Damo v posodo, počakamo, da se ohaldi in začinimo z olivnim oljem, balzamičnim kisom in soljo. Postrežemo z nastrganim parmezanom, kot samostojno jed, ali pa kot zelenjavno prilogo mesu, siru. 

Solata je fotografirana na ročno izdelanem in poslikanem krožžniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

Dsc_00455

 

Dsc_00435

 

Dsc_00623

 

Dsc_00591

 

Dsc_00414

 

Solata je fotografirana na ročno izdelanem in poslikanem krožžniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar