SOLATA NA VARIACIJO RATATOUILLE 2 osebi
Seveda, ko je zelenjave poln vrt, se da kaj krasnega narediti. Recimo tole. Približno enake sestavine kot za ratatouille, samo popečeno na žaru... Začinjeno z balzamičnim kisem, soljo, olivnim oljem. Preprosto kosilo, morda malce nastrganega parmezana čez, kos dobrega kruha, vino, ali ledeno mrzel sok...
Solata je fotografirana na ročno izdelanem in poslikanem krožžniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
1 manjša bučka
1/2 melancana
1 rumena paprika
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
sol
balzamični kis
olje
Melancan narežemo na tanke rezine in ga na olju rjavo popečemo. (olja mora biti dovolj, da se melancan prepoji z njim in se lepo peče, sicer bo kot čigumi in neužiten). Ko je pečen, ga preložimo v posodo. Papriko narežemo na dolge trakove, prav tako bučko in to oboje popečemo z vseh strani, da se zmehča in prorjavi na vseh straneh. Damo v posodo, počakamo, da se ohaldi in začinimo z olivnim oljem, balzamičnim kisom in soljo. Postrežemo z nastrganim parmezanom, kot samostojno jed, ali pa kot zelenjavno prilogo mesu, siru.
Solata je fotografirana na ročno izdelanem in poslikanem krožžniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Solata je fotografirana na ročno izdelanem in poslikanem krožžniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Ni komentarjev:
Objavite komentar