SOLATA CAPRESE, z zvezdico, : )
Ker sem dobila lep, domač, rdeč in dišeč paradižnik. Sem hitro skočila po light mocarelin hlebček. Solata pa je res, sestavljena v nekaj minutah. Sveža, poletna, dobra. Sicer je osnova paradižnik, mocarela in bazilika, torej tri italijanske barve, sama sem dodala še malo kaper, pa vložen sušen paradižnik, ki super poveže okuse med seboj. Tudi kakšna oliva ne bi bila napačna za zdraven.
2 srednje velika domača paradižnika
2 zavitka mocarela sira
listi sveže bazilike
kapre
sušen paradižnik, vložen v olivnem olju
Paradižnik očistimo in narežemo na kolobarje. Mocarelin klebček narežemo na rezine in jih položimo na paradižnik, na to damo svež list bazilike, posujemo s kaprami in dodamo rezino vloženega paradižnika v olivnem olju. Za prste obliznit...
Ni komentarjev:
Objavite komentar