ŠPINAČNI NJOKI Z GORGONZOLO V OMAKI
Sej znamo njoke naredit? Če ne mal posrfat na net, njoki so v bistvu pire krompir, dodamo jajci, pa toliko moke, da se testo lahko oblikuje v svaljek na pomokani površini. Če bo testo pregosto, bojo njoki trdi. Sem pa delala iz ostanka pire krompirja, torej, niti slučajno ne vem pravih mer. Dala sem kuhat še pest špinače, sem jo hotela zmiksat v mikserju, jo je bilo premalo, pa sem dodala malo mleka in krompir, zmiksala kar vse skupaj. : )
Fotkano na ročno izdelčanem unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
pire krompir, ali pretlačen krompir
pest blanširane špinače
malo mleka
To vse skupaj zmiksamo v mikserju, da bo čisto zeleno in res špinača na drobno zmiksana. Na pomokani površini zvaljamo svaljek, ga narežemo na koščke in kuhamo v osoljenem kropu, dokler njoki ne priplavajo na vrh. Odecedimo in prelijemo z omako.
150 g sira s plemenito modro plesnijo, Gorgonzola ali kaj podobnega
200 ml sladke smetane
sol, če je potrebno
poper
V posodi segrejemo smetano, dodamo sir, narezan na koščke, poper in narahlo vremo, da se omaka zgosti. Prelijemo čez njoke.
Fotkano na ročno izdelčanem unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Špinačni krpmpir, dodamo jajca, moko in zmešamo...
V takole maso... Razvaljamo na moki, narežemo in skuhamo v vrelem kropu...
Odcedimo...
Sir z modro plesnijo...
Sir, smetana, poper... Vremo, da se zgosti, prelijemo čez njoke...
Takole...
Fotkano na ročno izdelčanem unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456
Ni komentarjev:
Objavite komentar