petek, 29. julij 2011

Špinačni njoki z gorgonzolo v omaki

ŠPINAČNI NJOKI Z GORGONZOLO V OMAKI

Sej znamo njoke naredit? Če ne mal posrfat na net, njoki so v bistvu pire krompir, dodamo jajci, pa toliko moke, da se testo lahko oblikuje v svaljek na pomokani površini. Če bo testo pregosto, bojo njoki trdi. Sem pa delala iz ostanka pire krompirja, torej, niti slučajno ne vem pravih mer. Dala sem kuhat še pest špinače, sem jo hotela zmiksat v mikserju, jo je bilo premalo, pa sem dodala malo mleka in krompir, zmiksala kar vse skupaj. :  )

Fotkano na ročno izdelčanem unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

Dsc_0106

 

pire krompir, ali pretlačen krompir

pest blanširane špinače

malo mleka

To vse skupaj zmiksamo v mikserju, da bo čisto zeleno in res špinača na drobno zmiksana. Na pomokani površini zvaljamo svaljek, ga narežemo na koščke in kuhamo v osoljenem kropu, dokler njoki ne priplavajo na vrh. Odecedimo in prelijemo z omako.

 

150 g sira s plemenito modro plesnijo, Gorgonzola ali kaj podobnega

200 ml sladke smetane

sol, če je potrebno

poper

V posodi segrejemo smetano, dodamo sir, narezan na koščke, poper in narahlo vremo, da se omaka zgosti. Prelijemo čez njoke. 

Fotkano na ročno izdelčanem unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

 

Špinačni krpmpir, dodamo jajca, moko in zmešamo...

Dsc_0076

V takole maso... Razvaljamo na moki, narežemo in skuhamo v vrelem kropu...

Dsc_0078

Odcedimo...

Dsc_0086

Sir z modro plesnijo...

Dsc_0083

Sir, smetana, poper... Vremo, da se zgosti, prelijemo čez njoke...

Dsc_0087

Takole...

Dsc_0090

 

Dsc_0093

 

Dsc_0094

 

Dsc_0098

 

Dsc_0106

 

Fotkano na ročno izdelčanem unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar