četrtek, 21. julij 2011

Ratatuille - Ratatuj, zelenjava v omaki

RATATUILLE - RATATUJ 4 osebe 

 

Itak. Poletje, zelenjava, kaj je lepšega, kot skuhat ratatuj, pisan lonec zelenjave z vrta v paradižnikovi omaki... :  ) Da boste vedeli, lahko dodaste tudi paradižnike, narezane noter, pa rumeno bučo. Sama ne dajem svežih paradižnikov, ker mi pride vodeno. Ali pa bi morala pripravit v drugačni formi. :  ) Fotkano pa na krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts&sk=app_112078882147346

 

Dsc_0086

 

Dsc_0068

 

1/2 večjega melanacana

1 manjša bučka

2 papriki

1/2 čebule

3 stroke česna

3 lovorjeve liste

timijan

bazilika

peteršilj

majaron

sol

olje

500 ml paradižnikove mezge

 

Zelenjavo očistimo in narežemo na koščke. Na olju zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo za dobrih 7 žlic olja, (pozor, melancani se rabijo propražit na olju, sicer bojo kot čigumiji, neužitni, bljak), na njem pa popražimo narezane melancane, mešamo, da se zlatorumeno zapečejo. Dodamo bučke, papriko, dodamo začimbe, zalijemo s paradižnikovo mezgo, malo vode, in kuhljamo do mehkega. Postrežemo s parmezanovo polento, kruhom ali njoki. Fotkano pa na krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts&sk=app_112078882147346

(za parmezanovo polento pa skuhamo koruzni zdrob v slanem kropu, van dodamo pa cel zavitek ribanega parmezana, izi)... :  )

Pražimo zelenjavo...

Dsc_0059

Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhljamo...

Dsc_0060

Končano in na krožniku...

Dsc_0068

 

Dsc_0071-1

 

Dsc_0073-1

 

Dsc_0076

Pa še s polento...

Dsc_0082

 

Krožnik Bina keramika, tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts&sk=app_112078882147346

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar