RATATUILLE - RATATUJ 4 osebe
Itak. Poletje, zelenjava, kaj je lepšega, kot skuhat ratatuj, pisan lonec zelenjave z vrta v paradižnikovi omaki... : ) Da boste vedeli, lahko dodaste tudi paradižnike, narezane noter, pa rumeno bučo. Sama ne dajem svežih paradižnikov, ker mi pride vodeno. Ali pa bi morala pripravit v drugačni formi. : ) Fotkano pa na krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts&sk=app_112078882147346
1/2 večjega melanacana
1 manjša bučka
2 papriki
1/2 čebule
3 stroke česna
3 lovorjeve liste
timijan
bazilika
peteršilj
majaron
sol
olje
500 ml paradižnikove mezge
Zelenjavo očistimo in narežemo na koščke. Na olju zarumenimo sesekljano čebulo, dodamo za dobrih 7 žlic olja, (pozor, melancani se rabijo propražit na olju, sicer bojo kot čigumiji, neužitni, bljak), na njem pa popražimo narezane melancane, mešamo, da se zlatorumeno zapečejo. Dodamo bučke, papriko, dodamo začimbe, zalijemo s paradižnikovo mezgo, malo vode, in kuhljamo do mehkega. Postrežemo s parmezanovo polento, kruhom ali njoki. Fotkano pa na krožniku Bina keramika, več tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts&sk=app_112078882147346
(za parmezanovo polento pa skuhamo koruzni zdrob v slanem kropu, van dodamo pa cel zavitek ribanega parmezana, izi)... : )
Pražimo zelenjavo...
Dodamo paradižnikovo mezgo in kuhljamo...
Končano in na krožniku...
Pa še s polento...
Krožnik Bina keramika, tukaj: http://www.facebook.com/pages/Bina-keramika/215823915109456?ref=ts&sk=app_112078882147346
Ni komentarjev:
Objavite komentar