torek, 1. marec 2011

Bananin kruh, ali pečeno v modelčkih

Bananin kruh. Koliko časa ga že pečem? Odkar sem ga poizkusila, ko ga je delala od kolegice mama iz Colorada, ko sem bila tam na obisku. Jasno, z javorjevim sirupom. :  ) Recept sem napisala že pred (OMG osmimi leti) časom na spletni strani: http://www.kulinarika.net/recepti/4177/sladice/bananin-kruh/

Pa tokrat ni bil enak. Rada malo spreminjam. Da ni vedno enako. In dokler so modelčki majhni, ni tako zelo hudo, če pride malo premehko, pretrdo ali premokro testo... Vse rata. Če pa se peče kot biskvit, pa je treba pazit na konsistenco, ali pa imet občutek, kako gosto mora biti testo... 

 

BANANIN KRUH drugače

Za merico imam lonček, cup, ameriška merska enota. (1 cup mathematically is around 237ml). In obožujem merjenje v takihle merah, precej enostavno, ni treba tehtnice ven vlačit, pa posodic, pa... 

Je pa tekle kruh kraaasen za kombinacijo z javorjevim sirupom. Malo pogret biskvit v MW, pa javorjev sirup, kot vedno rečem, če smo dekadentni, kak vanilijev ali cimetov sladoled... Pa kaki peacan oreščki gor posuti... To die for. 


 

4 zelo zrele banane

¾ lončka sladkorja

žlička cimeta

1 dl navadnega jogurta

125 g stopljenega masla

2 jajci

2,5 lončka moke

pecilni prašek

 

 

Banane pretlačimo z vilicami ali tlačilko za pire krompir. Dodamo cimet, sladkor, moko, maslo, jajca, pecilni prašek in jogurt in zmešamo v voljno biskvitno testo. Nadevamo v modelčke, lahko tudi za muffine in damo pečti na 180*c.

Ko banane niso več za nikamor, razen za predelavo v čem drugem, ali pa smoothiju...

Skodelice, cup-s, od Kitchen Aida...

Zmečkane banane, cimet, sladkor, pecilni...

Moka...

Takole zgleda testo...

Nadevamo ga v modelčke...

Pa še v druge...

Takile zgledajo pečeni...

Pečen bananin kruh z odtisom...

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar