torek, 1. marec 2011

Krompir po indijsko

Če se ne motim, smo enkrat že imeli fotke od tegale gor... Podobno. No, pa danes napišem še to verzijo...

 

KROMPIR PO INDIJSKO

 

krompir, narezan na kocke

zamrznjen grah

cvetača, narezana na cvetove

kurkuma

črna gorčica, (dobi se v Kalčku)

garam masala

*še kakšna začimba, če je, eksotična

ghee, (prekuhano maslo)

sol

 

Krompir, olupljen in narezan na kocke skuhamo v slanem kropu. Posebej pokuhamo grah in cvetačo. Oboje odcedimo. V ponvi segrejemo tri žlice gheeja in dodamo črno gorčico, pokrijemo, dokler se praži, ker semena poskakujejo naokoli, da ne bojo po celi kuhinji! :  )  :  )  :  ) Potem na to stresemo začimbe, popražimo, dodamo kuhan krompir, premešamo, dodamo cvetačo in grah, popražimo in postrežemo.

Krompir v kockah skuhamo v kropu...

Cvetača in grah...

Začimbe: kurkuma, garam masala, neka arabska mešanica, kupljena v Tuniziji lani, črna gorčična semena, pa še ena arabska začimba je zdraven, ne vem imena, :  )

Kuhamo cvetačo in grah...

Ghee, sem ga sama naredila, last forever...

Odcedimo cvetačko in grah...

Odcedimo krompir...

Stopimo ghee...

Dodamo črno gorčico, pokrijemo, ko se praži!

Dodamo ostale začimbe...

Dodamo kropmir, premešamo...

Dodamo cvetačo in grah, premešamo...

Takole zgleda...

:  )

Postrežemo...

:  )

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar