ponedeljek, 14. marec 2011

Ričet/ješprenj/ barley soup

Kaj skuhat na hitro za dva dni vnaprej. Ja, super, en zelenjavni ričet bo čisto okej izbira. Porabimo, kar imamo v hladilniku. In priprava traja ene 10 min, potem pa se skoraj samo kuha naprej, praktično nič dela. :  )

 

Ričet/ješprenj/ barley soup

1/2 nasekljane čebule

3 stroki česna

3 lovorjevi listi

2 skodelici ješprenja

4 velike žlice paradižnikove mezge

2 na koščke narezana korenja

1 skodelica zamrznjenega graha, lahko je iz konzerve

1 konzerva kuhanega fižola

olje

majaron

bazilika

poper

sol

voda

 

Na dveh žlicah olja prepražimo nasekljano čebulo, dodamo korenje, stroke česna in pražimo naprej. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo, ješprenj, popražimo in zalijemo z vodo. Ko je ješprenj napol kuhan, dodamo še grah in fižol, dodamo začimbe in lovorjeve liste in kuhamo, dokler ni ješprenj mehak. Ponudimo s kruhom, še boljše, če je domač. 

 

Nasekljana čebula in korenje...

Dsc_02791

Najprej prepražimo čebulo, dodamo korenje...

Dsc_02811

Prepražimo, da je takole...

Dsc_02822

Dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo...

Dsc_02831

Dodamo ješprenj, popražimo... Zalijemo z vodo...

Dsc_02842

Grah...

Dsc_02851

Fižol...

Dsc_02861

Takole zgleda, ko se kuha...

Dsc_02871

Dodamo grah in fižol...

Dsc_02891

Kuhamo do konca...

Dsc_02931

Končano, :  )

Dsc_03192

:  )

Dsc_03243

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar