Kaj skuhat na hitro za dva dni vnaprej. Ja, super, en zelenjavni ričet bo čisto okej izbira. Porabimo, kar imamo v hladilniku. In priprava traja ene 10 min, potem pa se skoraj samo kuha naprej, praktično nič dela. : )
Ričet/ješprenj/ barley soup
1/2 nasekljane čebule
3 stroki česna
3 lovorjevi listi
2 skodelici ješprenja
4 velike žlice paradižnikove mezge
2 na koščke narezana korenja
1 skodelica zamrznjenega graha, lahko je iz konzerve
1 konzerva kuhanega fižola
olje
majaron
bazilika
poper
sol
voda
Na dveh žlicah olja prepražimo nasekljano čebulo, dodamo korenje, stroke česna in pražimo naprej. Nato dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo, ješprenj, popražimo in zalijemo z vodo. Ko je ješprenj napol kuhan, dodamo še grah in fižol, dodamo začimbe in lovorjeve liste in kuhamo, dokler ni ješprenj mehak. Ponudimo s kruhom, še boljše, če je domač.
Nasekljana čebula in korenje...
Najprej prepražimo čebulo, dodamo korenje...
Prepražimo, da je takole...
Dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo...
Dodamo ješprenj, popražimo... Zalijemo z vodo...
Grah...
Fižol...
Takole zgleda, ko se kuha...
Dodamo grah in fižol...
Kuhamo do konca...
Končano, : )
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar