Danes bo za kosilo cvetačin narastek. Super, ker sem včeraj kupila dve lepi glavici in gre ena danes na jedilni meni. : ) Pa zelo preprosto, oboje, če se je s kruhom, je lahko samostojen obrok...
GRATINIRANA CVETAČA S PESTOM
1/2 glavice cvetače
1 kozarček pesto omake
vrečka naribanega parmezana
Cvetačo očistimo, operemo in narežemo na majhne cvetke. Skuhamo v vrelem kropu, kakih 10 min bo dovolj. Odcedimo, ohladimo in primešamo pesto omako. Zmes položimo v pekač in posujemo s parmezanom. Zapečemo v pečici na 180*c, da se sir stopi. Postrežemo z dobrim črnim kruhom, ali kot prilogo mesu, tofuji, pečeni zelenjavi na žaru...
Pesto...
Ga damo k cvetači...
Premešamo...
Preložimo v pladenj...
Posujemo s parmezanom in zapečemo...
CVETAČA V SOLATI S ČESNOM
1/2 glavice cvetače
olivno olje
sol
kis
2 velika stroka česna
Cvetačo očistimo, operemo in narežemo na majhne cvetke. Skuhamo v vrelem kropu, kakih 10 min bo dovolj. Odcedimo, ohladimo, dodamo na koščke narezan česen, zabelimo z oljem, kisom in soljo. Če imamo cela bučna semena, brez lupin, jih posujemo po solati. Postrežemo s kruhom ali kot prilogo mesu na žaru.
Kuhani cvetači damo česen, olje, kis, sol...
Premešamo... in solata je gotova, <3
Ni komentarjev:
Objavite komentar