četrtek, 10. marec 2011

Dve ideji, kako porabit cvetačo

Danes bo za kosilo cvetačin narastek. Super, ker sem včeraj kupila dve lepi glavici in gre ena danes na jedilni meni. :  ) Pa zelo preprosto, oboje, če se je s kruhom, je lahko samostojen obrok...

 

GRATINIRANA CVETAČA S PESTOM

 

1/2 glavice cvetače

1 kozarček pesto omake

vrečka naribanega parmezana

 

Cvetačo očistimo, operemo in narežemo na majhne cvetke. Skuhamo v vrelem kropu, kakih 10 min bo dovolj. Odcedimo, ohladimo in primešamo pesto omako. Zmes položimo v pekač in posujemo s parmezanom. Zapečemo v pečici na 180*c, da se sir stopi. Postrežemo z dobrim črnim kruhom, ali kot prilogo mesu, tofuji, pečeni zelenjavi na žaru...

Pesto...

Dsc_00044

Ga damo k cvetači...

Dsc_00035

Premešamo...

Dsc_00061

Preložimo v pladenj...

Dsc_00071

Posujemo s parmezanom in zapečemo...

Dsc_00093

CVETAČA V SOLATI S ČESNOM

 

1/2 glavice cvetače

olivno olje

sol

kis

2 velika stroka česna

 

Cvetačo očistimo, operemo in narežemo na majhne cvetke. Skuhamo v vrelem kropu, kakih 10 min bo dovolj. Odcedimo, ohladimo, dodamo na koščke narezan česen, zabelimo z oljem, kisom in soljo. Če imamo cela bučna semena, brez lupin, jih posujemo po solati. Postrežemo s kruhom ali kot prilogo mesu na žaru.

Kuhani cvetači damo česen, olje, kis, sol...

Dsc_00122

Premešamo... in solata je gotova, <3

Dsc_00132

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar