Jaaaa, sobota, več časa, da se kuha, da se naredi krompir, : ) Wiii. Danes sva izbrala, da bo pečen v pečici. Da ne bo čisto navaden, pa dodam češnjeve paradižnike, malce pora... Mmmm...
Krompir v pečici s češnjevim paradižnikom in porom
krompir, za štiri osebe bo treba kar 1 kg, (250 g na osebo), raje kak krompir več.
125 g češnjevih paradižnikov, odstranimo jim semenje
1/4 narezanega pora
sol
olje
Krompir olupimo, operemo, posušimo in narežemo na koščke za pečenje. Posolimo in premešamo. Pekač naoljimo, stresemo nanj krompir, premešamo, da je potem ves od olja, dodamo očiščene češnjeve paradižnike, in por. Pečemo v pečici na 200*c kako uro, da ke krompir lepo zapeče in je mehak. Krompir je lahko samostojna jed, ali pa ga ponudimo k pečenemu mesu, mesu na žaru, pečeni zelenjavi, tofuju, zelenjavnim omakam, smetanovim omakam...
*Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico in iztisnemo semenje ven. Zakaj? Ker spustijo veliko vode na toploti, da se krompir ne peče v plasti vode. Enako naredimo, če paradižnike dajemo v slana peciva ali kruh.
Operemo, osušimo in narežemo krompir...
Češnjev paradižnik brez semen in por...
Naoljimo pladenj, krompir in razporedimo paradižnike in por...
Ko je toliko pečen, ga malo obrnemo in pečemo do konca...
Viola...
: )
Pa v mojih novih skledah... : )
Ni komentarjev:
Objavite komentar