sobota, 19. marec 2011

Krompir v pečici s češnjevim paradižnikom in porom

Jaaaa, sobota, več časa, da se kuha, da se naredi krompir, :  ) Wiii. Danes sva izbrala, da bo pečen v pečici. Da ne bo čisto navaden, pa dodam češnjeve paradižnike, malce pora... Mmmm...

 

Krompir v pečici s češnjevim paradižnikom in porom

 

krompir, za štiri osebe bo treba kar 1 kg, (250 g na osebo), raje kak krompir več.

125 g češnjevih paradižnikov, odstranimo jim semenje

1/4 narezanega pora

sol

olje

 

Krompir olupimo, operemo, posušimo in narežemo na koščke za pečenje. Posolimo in premešamo. Pekač naoljimo, stresemo nanj krompir, premešamo, da je potem ves od olja, dodamo očiščene češnjeve paradižnike, in por. Pečemo v pečici na 200*c kako uro, da ke krompir lepo zapeče in je mehak. Krompir je lahko samostojna jed, ali pa ga ponudimo k pečenemu mesu, mesu na žaru, pečeni zelenjavi, tofuju, zelenjavnim omakam, smetanovim omakam...

*Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico in iztisnemo semenje ven. Zakaj? Ker spustijo veliko vode na toploti, da se krompir ne peče v plasti vode. Enako naredimo, če paradižnike dajemo v slana peciva ali kruh. 

Operemo, osušimo in narežemo krompir...

Dsc_02651

Češnjev paradižnik brez semen in por...

Dsc_02811

Naoljimo pladenj, krompir in razporedimo paradižnike in por...

Dsc_02831

Ko je toliko pečen, ga malo obrnemo in pečemo do konca...

Dsc_02841

Viola...

Dsc_02881

:  )

Dsc_02941

Pa v mojih novih skledah... :  )

Dsc_02981

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar