Ja, Zala je prišla včeraj, je dala na izbiro, ocvto cvetačko, testenine s paradižnikovo omako ali pa kitajsko, s tofujem in meskom. Okej, naredim kitajsko... : )
KITAJSKO KOSILO DOMA/Chinese food at home
Vse kar rabimo naredit pri tej zvrsti hrane je, da PREJ vse narežemo na koščke, trakove, rezine, mariniramo če je potrebno (tofu), ali pa pokuhamo (cvetača). Potem se samo praži v voku, kar je zelo hitro in ni časa karkoli rezat vmes... Pa damo veliko vsega, da je zabavno in okusno, se pravi veliko različnih stvari...
Meso, narezano na koščke, čimmanjše... ene 250 g
1 paprika, narezana
2 korenja, narezana
zelje, narezano
1 por, narezan
1 skodelica cvetače, ki jo pokuhamo...
1 zavitek sojinega tofuja, narezanega in mariniranega v sojini omaki
1 kozarček vloženih koruznih storžkov
3 stroki česna, nasekljani
sezamovo olje
*V kitajsko lahko damo bambusove rezine, kalčke, grah, rdeče zelje, čebulo, skratka, brokoli, brstični ohrovt, nepražene arašide, gobe, malo pogledamo, kaj imamo po hladilniku...
Tofu... narežemo...
Mariniramo v temni sojini omaki...
Tole jaz vedno uporabljam, svetla mi je preveč mild...
Narežemo korenje...
Narežemo vložene koruzne storžke, po dolgem na pol...
Narežemo por...
Narežemo papriko...
Narežemo zelje...
Narežemo cvetačko in jo prej malo pokuhamo...
Meso narežemo na čimanjše in čimtanjše kose...
Mariniramo ga lahko v sojini omaki...
Sezamovo olje...
Prvo prepražimo meso...
Ko je prepraženo, dodamo korenje in sesekljan česen...
Dodamo narezan por...
In papriko...Zelje, koruzne storžke, cvetačo in pražimo...
Takole...
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar