nedelja, 6. marec 2011

Kitajsko kosilo doma/Chinese food at home

Ja, Zala je prišla včeraj, je dala na izbiro, ocvto cvetačko, testenine s paradižnikovo omako ali pa kitajsko, s tofujem in meskom. Okej, naredim kitajsko... :  )

 

KITAJSKO KOSILO DOMA/Chinese food at home

 

Vse kar rabimo naredit pri tej zvrsti hrane je, da PREJ vse narežemo na koščke, trakove, rezine, mariniramo če je potrebno (tofu), ali pa pokuhamo (cvetača). Potem se samo praži v voku, kar je zelo hitro in ni časa karkoli rezat vmes... Pa damo veliko vsega, da je zabavno in okusno, se pravi veliko različnih stvari...

Meso, narezano na koščke, čimmanjše... ene 250 g

1 paprika, narezana

2 korenja, narezana

zelje, narezano

1 por, narezan

1 skodelica cvetače, ki jo pokuhamo...

1 zavitek sojinega tofuja, narezanega in mariniranega v sojini omaki

1 kozarček vloženih koruznih storžkov

3 stroki česna, nasekljani

sezamovo olje

*V kitajsko lahko damo bambusove rezine, kalčke, grah, rdeče zelje, čebulo, skratka, brokoli, brstični ohrovt, nepražene arašide, gobe, malo pogledamo, kaj imamo po hladilniku...

 

Tofu... narežemo...

Dsc_01832

Mariniramo v temni sojini omaki...

Dsc_01841

Tole jaz vedno uporabljam, svetla mi je preveč mild...

Dsc_01962

Narežemo korenje...

Dsc_01882

Narežemo vložene koruzne storžke, po dolgem na pol...

Dsc_01891

Narežemo por...

Dsc_01901

Narežemo papriko...

Dsc_01912

Narežemo zelje...

Dsc_01932

Narežemo cvetačko in jo prej malo pokuhamo...

Dsc_01941

Meso narežemo na čimanjše in čimtanjše kose...

Dsc_01991

Mariniramo ga lahko v sojini omaki...

Dsc_02021

Sezamovo olje...

Dsc_02222

Prvo prepražimo meso...

Dsc_02233

Ko je prepraženo, dodamo korenje in sesekljan česen...

Dsc_02242

Dodamo narezan por...

Dsc_02291
In papriko...

Dsc_02301

Zelje, koruzne storžke, cvetačo in pražimo...

Dsc_02311

Takole...

Dsc_02321

:  )

Dsc_02351

 

Dsc_02481

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar