Danes pa za spremembo nekaj mesnega. Ja, zalo malokrat jemo meso, malce zaradi zdravja, malce pa zaradi tega, ker imamo res preveč vsega, meso naj bi bilo na mizi kdaj pa kdaj, ne pa vsak dan. S tem soglašamo vsi, torej sploh ni problema. So pa takele paprike super, res super jed, ki jo postrežemo s kuhanim rižem, krompirjem, skratka, klasičnimi prilogami. Jaz bom ponudila samo s solato.
NADEVANE PEČENE PAPRIKE S PIŠČANCEM IN FETA SIROM
1 zavitek zelenih, dolgih paprik dobijo se v Hoferju ali Lidlu
300 g piščančjih prsi, brez kosti
250 g feta sira
1/2 pora
poper
*arabske začimbe
timijan
sol
*kurkuma
*češnjev paradižnik
mlet česen
olje
Paprike opremeo in osušimo, potem jih prerežemo po polivisi in odstranimo seme, peclje pa lahko pustimo, saj so tako tanke, da lepše obdržijo obliko med pečenjem, pa čisto lahko ga odstranimo, ko so pečene... Narežemo por in piščančje meso. Na žlico olja začnemo pražiti por, dodamo piščančje meso, poper, mlet čese, timijan, *arabske začimbe, *kurkumo, *češnjev paradižnik, ki mu očistimo semenje... malce solimo. Pražimo, dokler ne povre voda in ohladimo (do mlačnega, če ne gre drugače). Vmes narežemo na rezine feta sir. ki ga lahko malce z rokami nadrobimo. Vmešamo ga v ohlajeno mešenico. Paprike naložimo na pekač, obložen s peki papirjem in jih damo v pečico na 200*c, da se malo zmehčajo, (ene 10 min), potem jih nadevamo z nadevom in pečemo do konca, dokler se sir ne stopi.
Zelene dolge paprike...
Operemo jih, osušimo...
Narežemo na pol in odstranimo semenje, peclje lahko pustimo...
Piščančje meso... Pivka, sem zadnjič gledala, da lepo skrbijo za tiste kokoške...
: ) Malo češnjevih paradižnikov je zdraven...
Narezan por...
Por popražimo...
Dodamo meso in češnjeve paradižnike...
Nato še timija, mlet česen, sol, arabske začimbe...
Pa kurkumo...
Vmes narežemo in nadrobimo Feta sir...
Takole zgleda, ko je prepražemo, počakamo, da se ohladi...
Paprike razporedimo na pekač s peki papirjem...
v ohlajeno mesno zmes dodamo feta sir...
Premešamo...
Paprike prej pečem ene 10 min na 200*c, da se zmehčajo, potem nadevam...
Takole...
Pečene zgledajo tako...
Pa na krožniku, : ): )
Ni komentarjev:
Objavite komentar