ponedeljek, 21. marec 2011

Nadevane pečene paprike s piščancem in feta sirom

Danes pa za spremembo nekaj mesnega. Ja, zalo malokrat jemo meso, malce zaradi zdravja, malce pa zaradi tega, ker imamo res preveč vsega, meso naj bi bilo na mizi kdaj pa kdaj, ne pa vsak dan. S tem soglašamo vsi, torej sploh ni problema. So pa takele paprike super, res super jed, ki jo postrežemo s kuhanim rižem, krompirjem, skratka, klasičnimi prilogami. Jaz bom ponudila samo s solato.

 

NADEVANE PEČENE PAPRIKE S PIŠČANCEM IN FETA SIROM

 

1 zavitek zelenih, dolgih paprik dobijo se v Hoferju ali Lidlu

300 g piščančjih prsi, brez kosti

250 g feta sira

1/2 pora

poper

*arabske začimbe

timijan

sol

*kurkuma

*češnjev paradižnik

mlet česen

olje

Paprike opremeo in osušimo, potem jih prerežemo po polivisi in odstranimo seme, peclje pa lahko pustimo, saj so tako tanke, da lepše obdržijo obliko med pečenjem, pa čisto lahko ga odstranimo, ko so pečene... Narežemo por in piščančje meso. Na žlico olja začnemo pražiti por, dodamo piščančje meso, poper, mlet čese, timijan, *arabske začimbe, *kurkumo, *češnjev paradižnik, ki mu očistimo semenje... malce solimo. Pražimo, dokler ne povre voda in ohladimo (do mlačnega, če ne gre drugače). Vmes narežemo na rezine feta sir. ki ga lahko malce z rokami nadrobimo. Vmešamo ga v ohlajeno mešenico. Paprike naložimo na pekač, obložen s peki papirjem in jih damo v pečico na 200*c, da se malo zmehčajo, (ene 10 min), potem jih nadevamo z nadevom in pečemo do konca, dokler se sir ne stopi.

 

Zelene dolge paprike...

Dsc_01061

Operemo jih, osušimo...

Dsc_01012

Narežemo na pol in odstranimo semenje, peclje lahko pustimo...

Dsc_01131

Piščančje meso... Pivka, sem zadnjič gledala, da lepo skrbijo za tiste kokoške...

Dsc_00891

:  ) Malo češnjevih paradižnikov je zdraven...

Dsc_00912

Narezan por...

Dsc_00931

Por popražimo...

Dsc_00952

Dodamo meso in češnjeve paradižnike...

Dsc_00962

Nato še timija, mlet česen, sol, arabske začimbe...

Dsc_00981

Pa kurkumo...

Dsc_00992

Vmes narežemo in nadrobimo Feta sir...

Dsc_01112

Takole zgleda, ko je prepražemo, počakamo, da se ohladi...

Dsc_01142

Paprike razporedimo na pekač s peki papirjem...

Dsc_01161

v ohlajeno mesno zmes dodamo feta sir...

Dsc_01172

Premešamo...

Dsc_01181

Paprike prej pečem ene 10 min na 200*c, da se zmehčajo, potem nadevam...

Dsc_01591

 

Takole...

 

Dsc_01601

Pečene zgledajo tako...

Dsc_01701
Pa na krožniku, :  )

Dsc_01671

:  )

Dsc_01681

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar