torek, 29. marec 2011

Riževa juha s šparglji

Ker smo se potrudili jih nabrat... In smo plezali po hosti in sem sploh ponosna na to, kar smo nabrali. Pa da se zdaj jaz izkažem, kaj vse se da naredit in navržem nekaj idej...

 

RIŽEVA JUHA S ŠPARGLJI 2 osebi

 

1 skodelica kuhanega riža

1 zavitek špargljev, divjih, če dajemo kupljene, pol zavitka

muškatni orešček

bel poper

sol

velika žlica kisle smetane

voda

 

Kuhan riž zalijemo s kakimi tremi skodelicami vode, dodamo muškatni orešček, sol, bel poper in vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na majhnem ognju kuhljamo in dodamo na koščke narezane šparglje. Kuhamo kakih 5 - 10 min, da se šparglji zmehčajo. Odstavimo in vmešamo veliko žlico kisle smetane. Light juhica. Postrežemo s kruhom.

*Juha je rahlo "sluzasta" zaradi riža. Nič ni hudega, jasno da ne, saj so tudi razne azijske juhe tresoče, želatinaste... Skratka. Je malce drugačna tudi po strukturi...

Riž...

Dsc_01943

Skuhamo, odcedimo...

Dsc_02292

Damo v posodo, zalijemo z vodo, dodamo začimbe, sol in zmiksamo s paličnim mešalnikom...

Dsc_02311

Počakamo, da zavre in dodamo šparglje...

Dsc_02321

Kuhamo...

Dsc_02332

Takole zgleda skuhano...

Dsc_02482

Odstavimo im vmešamo žlico kisle smetane, premešamo...

Dsc_02502

Takole zgleda...

Dsc_02611

Pa še na krožniku, :  )

Dsc_02604

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar