Okoli novega leta sem delala čisto podobne praline. V dveh plasteh pa...
Skratka, sem ugotovila, da gre tole lažje in celo boljše je, če se naredi korglice, ki se jih potopi v čokoladni obliv... Zelo preprosto, brez kuhanja, naravno, mislim, sladkarija da padeš dol. Love it. Segrevam pa čokoladni obliv, ker se mi na da cmarit na 40*c, če bi bile čisto ornk raw, bi tudi to in sem že naredila tudi tak obliv. Najhitreje je, da se stopi čokolado in se kroglice oblije noter. Lahko jih sicer povaljamo v kokosovi moki, vendar jih je potrebno prej pojest, ker se izsušijo, čokoladna plast jih pa lepo zaščiti.
PRALINE IZ INDIJSKIH OREŠČKOV; raw
300 g mletih indijskih oreščkov
125 ml agavinega sirupa (kupi sem v DM)
4 žlice kokosove moke
Vse skupaj dobro zmešamo v kompaktno maso, ki mora biti precej suha. Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice. Vsako posebej povaljamo v čokoladnem oblivu in jih odcedimo na rešetki, če smo spretne, lahko tudi na peki papirju, samo, da ne teče čokolada vsenaokrog kroglice.
Za obliv:
1 temna čokolada
Jaz sem naredila iz kokosove maščobe, kakava v prahu, sladkorja, pa se sladkor ni lepo stopil, torej, nevermind that... : )
Zmeljemo indijske oreščke...
Dodamo agavin sirpu, (DM ima tole)
Agavin sirup na oreščkih...
... Dodamo kokosovo moko...
Masa mora biti na koncu takole kompaktna...
Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice...
Jih povaljamo v čokoladnem oblivu in damo na peki papir, da se strdi...
Takole zgledajo...
Pure art, za pomit...
Ni komentarjev:
Objavite komentar