torek, 8. marec 2011

Jagodna marmelada s Chardonnayem

Ker se jagode dobijo tako zelo poceni, se pravi, se jih z lahkoto kupi kilco, dve... Za sproti pojest in za marmelado, ker je cena pač ugodna. No, meni je že zjutraj, ko sem se vozila preblisnilo, da bi jo naredila z vinom, pa bom vzela kar tistega, ki je ostal od včeraj, Chardonnay, saj veste, jagode in belo vino (čeprav ponavadi zelo v ospredje rinejo šampanjec), je zmagovalna kombinacija. Ker je šampanjca škoda za marmelado, se poslužimo kake steklenice ki se vlaja po omari, kleti, hladilniku...

 

Jagodna marmelada s Chardonnayem 

Za en kozarček pol litra in dva manjša

 

1 kg jagod

3 dl vina Chardonnay

250 - 300 g sladkorja

 

Jagode očistimo, damo v posodo, zalijemo z vinom, dodamo sladkor in kuhamo urco, dve, da se lepo zgosti. Tako dobimo pravo marmelado. Če bi radi na hitro, dodamo želirni sladkor, potem ni potrebno toliko časa kuhat. Jaz imam pač rada natur marmelade in cmarim do željene gostote... Hi, hi... Da pa vino kiselkast priokus, če je komu premalo, lahko doda še so ene limone.

 

Vino, sladkor in...

Dsc_00993

Jagode...

Dsc_01233

Kuhamo...

Dsc_01302

In kuhamo, da se zgosti...

Dsc_01353

Evo, v kozarčkih...

Dsc_01393

<3 

Dsc_01452

<3

Dsc_01432


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar