Spet en receptek, ki me žuli, gloda, ker hoče na plan...
POLENTA V MODELČKIH
Koruzni zdrob, 1, 5 skodelice
vroča, soljena voda
Koruzni zdrob skuhamo v osoljenem kropu, kakih 20 min traja, če ni instant. Nikoli ne delam instant, ko grem v toplice, se ustavim v Veržeju v mlinu in kupim moko, pa tudi takle zdrob. In sem vesela. Še toplo nadevamo v modelčke in ohladimo, da se strdi. Če delamo vnaprej, polento pokrijemo s folijo, da se ne naredi skorja.
Koruzni zdrob, natur... (in ne, ni za kokoši)...
A ni lep?
Kuhamo ga v slanem kropu...
Nadevamo v modelčke...
Takole in damo na hladno... Če bo to dalj časa, pokrijemo s folijo, da se zgoraj ne naredi skorja. (bljak). : ) Hi, hi...
DIMLJEN LOSOS V SMETANOVI OMAKI
1 zavitek dimljenega lososa
1 lonček sladke smetane (200 - 250 ml)
bel poper
skodelica parmezana
*kapre za dekoracijo
Koščke lososa prvo malce popečemo v ponvi. Nato nanj zlijemo sladko smetano, dodamo bel poper in parmezan sir. Malce pokuhamo in postrežemo s polento ali kako drugo prilogo.
Losos...
: )
Parmezan in smetana...
Popečemo...
Takole...
Dodamo smetano, poper in parmezan...
Takole zgleda, z dvema kaprama na vrhu...
Voila...
Ni komentarjev:
Objavite komentar