četrtek, 3. marec 2011

Losos v smetanovi omaki s parmezanom in polenta iz modelčkov

Spet en receptek, ki me žuli, gloda, ker hoče na plan...

 

POLENTA V MODELČKIH

Koruzni zdrob, 1, 5 skodelice

vroča, soljena voda

 

Koruzni zdrob skuhamo v osoljenem kropu, kakih 20 min traja, če ni instant. Nikoli ne delam instant, ko grem v toplice, se ustavim v Veržeju v mlinu in kupim moko, pa tudi takle zdrob. In sem vesela.  Še toplo nadevamo v modelčke in ohladimo, da se strdi. Če delamo vnaprej, polento pokrijemo s folijo, da se ne naredi skorja.

Koruzni zdrob, natur... (in ne, ni za kokoši)...

Dsc_01512

A ni lep?

Dsc_01521

Kuhamo ga v slanem kropu...

Dsc_01533

Nadevamo v modelčke...

Dsc_01621

Takole in damo na hladno... Če bo to dalj časa, pokrijemo s folijo, da se zgoraj ne naredi skorja. (bljak). :  ) Hi, hi...

Dsc_01681

 

Dsc_00302

 

DIMLJEN LOSOS V SMETANOVI OMAKI

 

1 zavitek dimljenega lososa

1 lonček sladke smetane (200 - 250 ml)

bel poper

skodelica parmezana

*kapre za dekoracijo

 

Koščke lososa prvo malce popečemo v ponvi. Nato nanj zlijemo sladko smetano, dodamo bel poper in parmezan sir. Malce pokuhamo in postrežemo s polento ali kako drugo prilogo.

 

Losos...

Dsc_00241

:  )

Dsc_00251

Parmezan in smetana...

Dsc_00261

Popečemo...

Dsc_00322

Takole...

Dsc_00331

Dodamo smetano, poper in parmezan...

Dsc_00345

Takole zgleda, z dvema kaprama na vrhu...

Dsc_00411

Voila...

Dsc_00421

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar