A ni nekaj najlepšega, ko zabušavaš na sobotno popoldne, iz pečice pa diši po kruhu? Danes je za nama delovna sobota, sva se dopoldan nadelala, še veliko naju čaka za jutri. Vseeno sem zamešala kvas in spekla tole:
FOCACCIA, italijanski ploščati kruh z dodatki
Bela moka
olivno olje
kvasni nastavek s sladkorjem narejen in mlačno vodo
sol
2 žlici Philadelphia sira, po načelu pospravi hladilnik, sploh ni nujno, da se ga daje noter
narezane črne olive
očiščeni češnjevi paradižniki, brez semenja
Moko, kvas, olivno olje, sol zamesimo v testo za kruh. Pustimo dvakrat ali trikrat vzhajati. Potem dodamo narezane paradižnike, olive, premešamo, oblikujemo ploščate hlebčke in pečemo na 200*c.
Narezane olive in češnjevi paradižniki...
Čakamo, da kvas vzhaja, preden ga damo na moko, tole ni še, bo pa...
Večno vprašanje, KAJ je Philadelphia sir, evo, tole...
Takole se mesi in potem vzhaja. Moj MUM je zakon... Pa ne da se mi ne da na roke mesit, tukaj mi je enostavno, vzhaja, prižgem, premeša, in spet vse isto. Ker meša sam, jaz lahko vmes delam kaj drugega. Love that.
Pečeni kruhki... Delamo lahko z različnimi dodatki...
Ni komentarjev:
Objavite komentar