Najbolj, najbolj, najbolj obožujem biskvitne piškote z imenom Magdalenice. Saj se spomnite Prousta še iz srednje šole, ko je pisal o njih? (http://slo.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?id=13&izris=izpisiNovico&st_pod=16&jezik=slo&templ=3) No, jaz sem jih za tistega časa kupovala v trgovini, neko zeleno pakiranje, brez marmelade so bile, v oranžnem z marmelado. No, potem sem se osamosvojila in seveda začela pečti le te sama. Res, obožujem jih. In magdalenice so vedno v značilni školjkasti obliki. Ni druge. In modelčke se dobi pri franciozih, torej, pogledat v E. Leclerc, ponavadi so jih imeli... Hi, hi...
Vedno se oprem na tale recept:
https://docs.google.com/Doc?docid=0AZQo4648u2v3ZGY3Zjk0cjlfMTgwNmRremRjNmRk&hl=sl
MAGDALENICE S PISTACIJAMI
125 g masla
125 g sladkorja, sem dala samo vanilijevega, ga delam sama in ga imam vedno kilo na zalogi...
250 g moke
75 g rezanih neslanih pistacij, kupujem v avstrijskem Metroju, večja pakiranja, je treba porabit
3 jajca
ščep soli
Zmešamo maslo, ki smo ga prej stopili (krasno gre v MW), moko, jajca, sladkor, sol in pistacije in pustimo maso počivati vsaj kako uro v hladilniku. Nato nadevamo v modelčke in pečemo na 180 stopinjah.
Modelčki za magdalenice...
Takele pistacije mislim...
Moka in sladkor...
Dodamo jajca in maslo...
Pa pistacije...
Maso damo v hladilnik ali na hladno...
Ko je ohlajena in je premešamo, zgleda takole...
Nadevamo v modelčke, evo, mene pri receptih vedno moti, da ne vidim do kje napolnim, kako... Zato vam fotkam... <3
Pečemo na 180 stopinj celzija, zgledajo pa takole...
: )
Še od znotraj...
Krhki biskvitni piškoti, saj pravim, ni se ne primerja z magdalenicami...
Ni komentarjev:
Objavite komentar