petek, 4. marec 2011

Magdalenice s pistacijo

Najbolj, najbolj, najbolj obožujem biskvitne piškote z imenom Magdalenice. Saj se spomnite Prousta še iz srednje šole, ko je pisal o njih? (http://slo.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?id=13&izris=izpisiNovico&st_pod=16&jezik=slo&templ=3) No, jaz sem jih za tistega časa kupovala v trgovini, neko zeleno pakiranje, brez marmelade so bile, v oranžnem z marmelado. No, potem sem se osamosvojila in seveda začela pečti le te sama. Res, obožujem jih. In magdalenice so vedno v značilni školjkasti obliki. Ni druge. In modelčke se dobi pri franciozih, torej, pogledat v E. Leclerc, ponavadi so jih imeli... Hi, hi...

Vedno se oprem na tale recept:

https://docs.google.com/Doc?docid=0AZQo4648u2v3ZGY3Zjk0cjlfMTgwNmRremRjNmRk&hl=sl

 

MAGDALENICE S PISTACIJAMI

 

125 g masla

125 g sladkorja, sem dala samo vanilijevega, ga delam sama in ga imam vedno kilo na zalogi...

250 g moke

75 g rezanih neslanih pistacij, kupujem v avstrijskem Metroju, večja pakiranja, je treba porabit

3 jajca

ščep soli

 

Zmešamo maslo, ki smo ga prej stopili (krasno gre v MW), moko, jajca, sladkor, sol in pistacije in pustimo maso počivati vsaj kako uro v hladilniku. Nato nadevamo v modelčke in pečemo na 180 stopinjah.

Modelčki za magdalenice...

Dsc_00483

Takele pistacije mislim...

Dsc_00522

Moka in sladkor...

 

Dsc_00492

Dodamo jajca in maslo...

Dsc_00532

Pa pistacije...

Dsc_00571

Maso damo v hladilnik ali na hladno...

Dsc_00622

Ko je ohlajena in je premešamo, zgleda takole...

Dsc_00662

Nadevamo v modelčke, evo, mene pri receptih vedno moti, da ne vidim do kje napolnim, kako... Zato vam fotkam... <3

Dsc_00701

Pečemo na 180 stopinj celzija, zgledajo pa takole...

Dsc_00711

:  )

Dsc_00733

Še od znotraj...

Dsc_00762

Krhki biskvitni piškoti, saj pravim, ni se ne primerja z magdalenicami... 

Dsc_00813

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar