Tole pa meni hodi po glavi že ene dva dni. Bolj kot sem razmišljala, bolj mi je bilo všeč in bolj sem si želela po te rakce. Aja, da povem še to, sem jih naredila zaradi Vicky, ker jih je ona velikokrat delala, jaz pa zdaj žalujem, ker je ni več. In se velikokrat spomnim nanjo. In sem jih nabodla na palčko tako, kot jih je ona. Sem pa danes govorila z njo, vse je v redu, : )
KROMPIRJEVA SOLATA Z DIJONSKO GORČICO
Zakaj vedno klasično, če pa ni treba. In spremembe so sila zabavne, ne? (pozor, dijonska gorčica je rahlo pekoča).
Kropmir, kuhan
olivno olje
sol
kis, (lahko tudi čilijev)
2 - 3 velike želice dijonske gorčice
Kuhan krompir, (v olupku in potem olupljen), narežemo na kolobarje, dodamo olivno olje, sol in kis in premešamo. Nato dodamo dijonsko gorčico in premešamo znova. Idealna solata za ribe, morske sadeže, če so pečeni natur, vso meso z žara, lahko tudi pečen tofu ali pa zelenjavo zdraven...
Krompir olupimo, narežemo, damo olivno olje, sol, kis... Premešamo...
Dijonska gorčica...
Damo jo na krompir...
Takole zgleda...
POPEČENI RAKCI/PRAWNS
Rakci, kupi se že kuhane
Tole se samo popeče, v ponvi, žar ponvi, vseeno... Pa nabodemo jih na nabodala, če želimo.
Rakci...
Nabodemo na nabodala...
Popečemo v ponvi na malce olja...
Takole zgledajo pečeni...
Pa skupaj s solato...
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar