Spet, šparglji...
BRUSKETE S ŠPARGLJEVIM NAMAZOM 2 osebi, predjed
Ideja za namaz, ki je lepo slan, ni kisel kot so namazi s skuto. In preklemano dober. : )
1 polnozrnata štručka
olivno olje
2 žlici FETAKI feta sira, v tetrapaku
2 žlici kisle smetane
1 zavitek špargljev
sol
voda
Snopek špargljev pokuhamo v slanem kropu, ne več kot nekaj minut. Odcedimo in ohladimo. Potem narežemo na koščke. Zmešamo dve rezini FETAKI feta sira, (ta je edini, ki je pravzaprav kremast in se da lepo mazat, dobi se v vseh Merkator ali Tuš trgovinah), pa kislo smetano in narezane šparglje.
Medtem na olivnem olju popražimo rezine polnozrnatih štručk, z obeh strani, da postanejo rjave in hrustljave. Prestavimo na krožnik in malce ohladimo. Nanje namažemo namaz in... uživamo, ker je res dober.
Šparglji...
Pokuhamo jih v slanem kropu...
Odcedimo, ohladimo...
Narežemo...
Famozni Fetaki sir, v tetrapaku... Nobeden ni enak temu, ta je super za take stvari...
Zmešamo sir, kislo smetano...
Takole...
Dodamo šparglje...
In končano.
Na ponev zlijemo dobro olivno olje... Segrejemo...
Narezana štručka...
Z obeh strani jo popražimo...
Da porjavi in postane hrustljava...
Takole...
Namažemo bruskete...
Takole...
Voila...
: )
Mmmmmm, tole zgleda pa res slastno;-))))
OdgovoriIzbrišiJutri grem nabirat šparglje...in preplonkam tale recept;-))))) Pa sigurno še kakšnega;-)))