petek, 18. marec 2011

Žepki s čebulo in sirom

Tole imam že cel teden v glavi, da naredim. Ni bilo časa, danes pa sem si vzela. Upam, da bo haniju všeč. :  ) 

 

ŽEPKI S ČEBULO IN SIROM

 

1 čebula, narezana na rezine

1 zavitek listnatega testa

sir, narezan na rezine

3 žlice balzamičnega kisa, belega, če je na voljo, lahko je temen

bel poper

sol

voda

 

Čebulo narežemo na rezine in jo v ponvi popražimo in pokuhamo z vodo, brez olja, ker je že listnato testo dobolj mastno. Dodamo bel poper in sol. Je treba kar zdraven stat, da se lepo zmehča, potem jo na suho še malo pražimo, da dobi barvo in zalijemo s tremi žlicami kisa, počakamo da tekočina izpari in pustimo, da se ohladi. Sir narežemo na koščke, rezine, vseeno. Vzamemo listnato testo, ga razrežemo na 4 dele, na vsakega damo čebulni nadev in koščke sira. Zdaj je čas, da robove žepkov lepo s prsti namažemo z vodo, ali pa s čopičem, ni važno. Zapognemo na polovico, preložimo v pekač in robove pritisnemo z vilicami. Na sredini prebodemo, da uhaja para med pečenjem. Pečemo na 200*c.

 

Listnato testo, lepo razvaljano, da se nič ne matraš, tale je iz Hoferja...

Dsc_02282

Čebula čist privlačno zgleda v vijoličastem krožniku, ne? :  )

Dsc_02191

Čebulo popražimo v ponvi, ne na olju.

Dsc_02212

Zalivamo jo z vodo, da se pokuha...

Dsc_02223

Dodamo sol in bel poper...

Dsc_02234

Bel balzamični kis, tale je iz Avstrije, samo, po moje ga imajo pri nas tudi, :  )

Dsc_02272

Čebulo potenstamo do takele mere...

Dsc_02312

Zalijemo s tremi žlicami kisa in do suhega prepražimo...

Dsc_02323

Takole... Ohladimo do mlačnega...

Dsc_02342

Narežemo sir...

Dsc_02291

Testo razrežemo na štiri dele, na vsakega damo čebulni nadev...

Dsc_02371

Takole...

Dsc_02351

Na to naložimo sir, navlažimo robove z vodo, zapognemo...

Dsc_02383

In pritisnemo robove z vilicami...

Dsc_02401

 

Dsc_02441

 

Dsc_02511

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar