Tole imam že cel teden v glavi, da naredim. Ni bilo časa, danes pa sem si vzela. Upam, da bo haniju všeč. : )
ŽEPKI S ČEBULO IN SIROM
1 čebula, narezana na rezine
1 zavitek listnatega testa
sir, narezan na rezine
3 žlice balzamičnega kisa, belega, če je na voljo, lahko je temen
bel poper
sol
voda
Čebulo narežemo na rezine in jo v ponvi popražimo in pokuhamo z vodo, brez olja, ker je že listnato testo dobolj mastno. Dodamo bel poper in sol. Je treba kar zdraven stat, da se lepo zmehča, potem jo na suho še malo pražimo, da dobi barvo in zalijemo s tremi žlicami kisa, počakamo da tekočina izpari in pustimo, da se ohladi. Sir narežemo na koščke, rezine, vseeno. Vzamemo listnato testo, ga razrežemo na 4 dele, na vsakega damo čebulni nadev in koščke sira. Zdaj je čas, da robove žepkov lepo s prsti namažemo z vodo, ali pa s čopičem, ni važno. Zapognemo na polovico, preložimo v pekač in robove pritisnemo z vilicami. Na sredini prebodemo, da uhaja para med pečenjem. Pečemo na 200*c.
Listnato testo, lepo razvaljano, da se nič ne matraš, tale je iz Hoferja...
Čebula čist privlačno zgleda v vijoličastem krožniku, ne? : )
Čebulo popražimo v ponvi, ne na olju.
Zalivamo jo z vodo, da se pokuha...
Dodamo sol in bel poper...
Bel balzamični kis, tale je iz Avstrije, samo, po moje ga imajo pri nas tudi, : )
Čebulo potenstamo do takele mere...
Zalijemo s tremi žlicami kisa in do suhega prepražimo...
Takole... Ohladimo do mlačnega...
Narežemo sir...
Testo razrežemo na štiri dele, na vsakega damo čebulni nadev...
Takole...
Na to naložimo sir, navlažimo robove z vodo, zapognemo...
In pritisnemo robove z vilicami...
Ni komentarjev:
Objavite komentar