Seveda, Zala je doma, prihaja prej iz šole, okoli dvanajste ure in imava full časa, da kuhava, pečeva... Danes sem ji naredila takele magdalenice, da ne bo katera mislila, alkohol med peko itak shlapi, : ) Je pa okus dober, dišijo. Tamala dela naloge, kar je prejšnji teden zamudila, jaz ji vmes pomagam in pečem tole, da jo malo razveselim, wiii, : ) In tehtala sem, ko so me zadnjič opomnili, kje so mere. Jaz sicer delam vse po občutku, ampak, naj bo, navlečem tudi tehtnico ven... : )
Magdalenice s Chardonnayem in pomarančno aromo
250 - 270 g moke
125 g vanijijevega sladkorja, če ga ni, pač navadnega...
200 g kokosove maščobe, stopljene
1.5 dl vina Chardonnay
3 velike žlice arancinov če jih ni, tole izpustite, jaz jih imam še od zime, ko sem dobila domače mandarine in sem jih kandirala.
zavitek pomarančne lupinice
3 jajca
Vse sestavine na hitro zmešamo skupaj in damo na hladno počivati za kako uro. Potem napolnimo modelčke za magdalenice in pečemo na 180*c, dokler ne porjavijo...
Tole se kupi v trgovini... Pomarančna lupinica...
Vino...
Zmešamo takole vse skupaj...
: (
Dodamo arancine...
: )
Zmešamo v takole maso, damo na hladno...
Postane gostejša...
Napolnimo modelčke, ni potrebno biti preveč natančen, se itak razlezejo...
Magdalenice, pečene...
: )
: )
Še od znotraj, : )
Ni komentarjev:
Objavite komentar