Ker je res, udobna, meglena nedelja, pri nas nikoli nimamo klasičnih kosil, sem naredila zelenjavno juho. Po načelu pospravi hladilnik, (spet), in porabi, kar je na voljo. Naj omenim, da sama ne uporabljam mesa, seveda ga lahko dodate, ali pa tofu. Vse so zgolj smernice, kako narediti, sami pa razvijajte naprej...
ZELENJAVNA JUHA S CURRYEM
narezan por
narezani šampinjoni
2 narezana korenja
2-3 stroki česna
2 narezana krompirja
zamrznjen grah
*brstični ohrovt sem dodala že kuhan, ker je bil v hladilniku
zakuha ala testeninski riž, lahko so testenine, jajčni vlivanci, ribana kaša...
olje
žlica moke
3 žlice paradižnikove mezge
majaron
zelena
*čili (lahko izpustite)
curry v prahu
poper
muškatni orešček
lovorjev list
Na dveh žlicah olja prepražimo por, šampinjone, narezano korenje, stroke česna. Ko začne rjavet, dodamo žlico moke, hitro prepražimo, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z vodo. Dodamo krompir in grah, začimbe po želji, pogledamo na navodila, čas kuhanja zakuhe in jo dodamo v juho. Upoštevamo, da se krompir kuha dobrih 15 do 20 min. Juho postrežemo s kruhom.
Narežemo zelenjavo...
Por, šampinjone, korenje in stroke česna popražimo na olju, dodamo žlico moke in paradižnikovo mezgo in zelijemo z vodo...
Zamrznjen grah...
Takole zgleda juha...
V katero stresemo zamrznjen grah...
Korenje, zakuho in začimbe...
Kuhamo, da se krompir zmehča...
Postrežemo s kruhom...
Takole zgleda...
Ni komentarjev:
Objavite komentar