Spet, midva na zelo asketskem kosilu, tokrat malo drugačna ideja za krompir. Zdajle se bo začela sezona piknikov in pečenja na žaru, torej, včasih kaka zelo enostavna ideja pride prav, : )
KROMPIR V PEČICI S PAPRIKO IN ROŽMARINOM
krompir, za štiri osebe bo treba kar 1 kg, (250 g na osebo), raje kak krompir več.
1 rdečo papriko, narezano na koščke
rožmarin
bel poper
sol
olje
Krompir olupimo, operemo, posušimo in narežemo na koščke za pečenje. Posolimo in premešamo. Pekač naoljimo, stresemo nanj krompir, premešamo, da je potem ves od olja, dodamo narezano papriko in bel poper. Pečemo v pečici na 200*c kako uro, da ke krompir lepo zapeče in je mehak. Krompir je lahko samostojna jed, ali pa ga ponudimo k pečenemu mesu, mesu na žaru, pečeni zelenjavi, tofuju, zelenjavnim omakam, smetanovim omakam...nja
vi, tofuju, zelenjavnim omakam, smetanovim omakam...
Narežemo ga na kose, osolimo...
Operemo in očistimo papriko...
Krompir damo v naoljen pekač, gor narežemo papriko...
Takole...
Posujemo z belim poprom in rožmarinom...
Premešamo, lepo razporedimo in damo pečt...
Ko je napol pečeno, premešamo, da krompir obrnemo...
Takole zgleda pečen...
Postrežemo...
: )
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar