torek, 1. marec 2011

Dušen krompir in šampinjoni v smetanovi omaki

Letela v Ljubljano v trgovino (Grosuplje pač ne da svežega sadja in zelenjave), prišla do7/mov in je bilo hitro treba kaj naredit za pojeeest, :  ) 

 

DUŠEN KROMPIR S ČEBULO IN PAPRIKO

 

olupljen in narezan krompir

sol

1/2 čebule

olje

1/2 na kocke narezane papirke.

 

V naoljeno ponev stresemo na koščke narezan krpomir, čebulo, ga posolimo in pokritega pečemo. Ko je skorej mehak, dodamo na majhne koščke narezano papriko in še malo podušimo. Postrežemo z omako in solato.

Krompir in čebula...

Podušimo v ponvi, na koncu dodamo narezano rdečo papriko...

Takole zgleda...

 

ŠAMPINJONI S POROM V SMETANOVI OMAKI

 

500 g šampinjonov

por

100 ml smetane

sol

poper

olje

 

Šampinjone očistimo in narežemo na rezine. Popečemo jih na naoljeni ponvi. Potem dodamo na koščke narezan por, popečemo, da izhlapi vsa voda, zalijemo s sladko smetano in dodamo sol in poper. Pokuhamo, da se omaka zgosti. Omako lahko porabimo ob krompirju, mesu, testaninah, rižu, kuskusu, polenti... <3

Šampinjoni in por...

Narežemo na rezine...

Popečemo, dodamo por...

Popečemo...

Zalijemo s sladko smetano in kuhamo, da se zgosti...

 

Končano kosilo...

Dušen krompir in omaka...

Pa motovilec v solati...

Ni komentarjev:

Objavite komentar